"Бесмртни пук" продефиловао Београдом

09.05.2022. 14:07
0
ИЗВОР: srna.rs

У Београду је данас одржана манифестација "Бесмртни пук" у организацији Амбасаде Русије у Србији, којом су учесници обиљежили 9. мај - Дан побједе, чувајући сјећање на претке који су положили животе у борби против фашизма.

Учесници поворке окупили су се код споменика Вуку Караџићу и формирали колону, у којој су, између осталих, били амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, министар у Влади Србије Ненад Поповић и директор "Србијагаса" и високи функционер Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић.

Учесници "Бесмртног пука" подигли су латинично слово "З", симбол операције руске војске у Украјини, и фигуру од картона Владимира Путина, а потом, носећи фотографије предака погинулих у Другом свјетском рату и пјевајући "Каћушу" и "Тамо далеко", прошетали до Гробља ослободилаца Београда, гдје су положили вијенце на споменик код Вјечне ватре и на споменик Црвеноармејцу.

Вијенце и цвијеће у оквиру Спомен-комплекса на Споменику ослободиоцима Београда положили су и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар за рад, запошљавање и социјалну политику Дарија Кисић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, као и представници Војске Србије и Града Београда.

Поводом Дана побједе Кисићева је јутрос положила вијенац на споменик Незнаном јунаку на Авали.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    19h 18m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    2h 13m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    6h 18m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    6h 22m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    18h 6m
    0