Бесплатна чланарина за ученике првог и другог разреда

07.09.2019. 11:07
0
ИЗВОР: Срна

Народна библиотека Пале и ове године ослободила је плаћања чланарине ученике првог и другог разреда и дјецу предшколског узраста, рекла је Срни директор Библиотеке Нада Гајовић.

Она додаје да је циљ бесплатне чланарине промоција библиотеке и дјечије литературе, али и подстаћи радозналост и љубав дјеце према читању.

Гајовићева је истакла да су плаћања чланарине ослобођена и дјеца погинулих бораца Војске Републике Српске и сви незапослени евидентирани у паљанском бироу Завода за запошљавање, уз приложену потврду Завода о незапослености.

Она је рекла да ће до 31. децембра и за све који желе да се учлане у Народну библиотеку чланарина бити пет КМ, а до сада је износила 10 КМ.

"Библиотека се труди да набави актуелну литературу коју корисници траже. На тај начин повећавамо и књижевни фонд", рекла је Гајовићева.

Она каже да се припремају за београдски Сајам књиге на којем ће промовисати књигу "Птице и друге драме" Сање Савић у издању Народне библиотеке Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    2h 20m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    6h 23m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    8h 27m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    21h 3m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    5h 41m
    0