Besplatna članarina za učenike prvog i drugog razreda

07.09.2019. 11:07
0
IZVOR: Srna

Narodna biblioteka Pale i ove godine oslobodila je plaćanja članarine učenike prvog i drugog razreda i djecu predškolskog uzrasta, rekla je Srni direktor Biblioteke Nada Gajović.

Ona dodaje da je cilj besplatne članarine promocija biblioteke i dječije literature, ali i podstaći radoznalost i ljubav djece prema čitanju.

Gajovićeva je istakla da su plaćanja članarine oslobođena i djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske i svi nezaposleni evidentirani u paljanskom birou Zavoda za zapošljavanje, uz priloženu potvrdu Zavoda o nezaposlenosti.

Ona je rekla da će do 31. decembra i za sve koji žele da se učlane u Narodnu biblioteku članarina biti pet KM, a do sada je iznosila 10 KM.

"Biblioteka se trudi da nabavi aktuelnu literaturu koju korisnici traže. Na taj način povećavamo i književni fond", rekla je Gajovićeva.

Ona kaže da se pripremaju za beogradski Sajam knjige na kojem će promovisati knjigu "Ptice i druge drame" Sanje Savić u izdanju Narodne biblioteke Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mali maturanti zapalili krov škole u Podgorici Mali maturanti zapalili krov škole u Podgorici
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 54m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 59m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 51m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 5m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    22h 54m
    0