Биће ово најтежих 72 сата у последњих 10 година

04.11.2022. 13:11
1
ИЗВОР: b92.ne

Цијелу ноћ трајали су разговори предсједника Србије Александра Вучића са косовским Србима пише „Блиц“ .

- Уживо и телефоном, разговори су трајали јутрос до 5:30. Срби су огорчени. Последња кап која је прелила чашу је смена регионалног директора Северне Митровице Ненада Ђурића, за шта Курти нема никакве ингеренције. Он не може да смењује - каже извор тог листа упознат са детаљима разговора.

Косовски премијер је, према ријечима тог извора, јуче изјавио да га не интересује Заједница српских општина. - Срби желе напуштање свих институција јер више немају куд - каже он.

Према сазнањима „Блица“ и "Новости", за суботу ће бити заказана сједница Владе Србије којој ће присуствовати и предсједник Србије Александар Вучић. Он ће упознати чланове Владе о ситуацији на Косову. Сједница је заказана у 10 часова.

Такође, предсједник Србије је за исти дан, у 11 часова заказао консултације са амбасадорком Кине Чен Бо, док ће се у 11.30 сати састати са руским амбасадором у Србији Александром Боцан Харченком.

Вучић ће вечерас у 18.30 часова се састати са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Срби са Косова такође ће имати серију састанака, а у суботу се очекује велики скуп у Косовској Митровици гдје ће народу објелоданити свој план.

- Биће ово најтежих 72 сата у последњих 10 година, а у наредних неколико дана много тога ће бити јасније - закључује "Блицов" извор.

Треба напоменути да је предсједник Србије отказао је све посјете иностранству због ситуације на Косову и Метохији, сазнаје Тањуг у Предсједништву Србије.

Вучић се извинио великом пријатељу, предсједнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу ЦОП 27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.

На скупу ће учествовати сви свјетски лидери од америчког предсједника Џозефа Бајдена, предсједника Француске Емануела Макрона, предсједнице Европске комисије Урсуле Фон дер Лајен, Мохамеда бин Заједа и других.

Састанак и у Патријаршији

Такође, према информацијама медија, за суботу је заказан хитан пријем предсједника Србије код патријарха Српске православне цркве Порфирија.

Предсједник Србије разговараће и са Светим Синодом. Састанак је заказан у 13 часова.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Њего 04.11.2022. 21:17
    После његовог обраћаља прпоручује се хорор филм за опуштање!
Повезане вијести
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 27m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 10m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 25m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 27m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    21h 1m
    0