БиХ тражи изручење Дарка Елеза

22.12.2020. 15:08
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство правде у Савјету министара БиХ затражило је од Србије изручење држављанина БиХ Дарка Елеза, који је ухапшен у Београду по међународној потјерници Интерпола Сарајево.

Министарства правде у Савјету министара поднијело је овај захтјев 16. децембра.

Из Вишег суда у Београду саопштено је да је лице чији су иницијали Е.Д. саслушао судија за претходни поступак Посебног одјељења за организовани криминал, те да је донесено рјешење којим му се одређује привремени притвор.

Притвор за Е.Д, како се наводи, може трајати 18 дана усљед постојања околности које указују да ће се лице чије се изручење захтијева сакрити или побјећи.

У саопштењу се додаје да ће се привремени притвор укинути ако молба и документација наведена у члану четири Уговора између Србије и БиХ о изручењу не буде достављена у року од 18 дана од дана притварања.

Притвор се на образложени захтјев БиХ може продужити, али ни у ком случају не може прећи 40 дана од дана притварања.

- Молбом Министарства правде БиХ тражи се изручење лица Е.Д ради вођења кривичног поступка и суђења пред судом БиХ због кривичног дела организираног криминала из члана 250 став 2 Кривичног закона БиХ у вези са кривичним делом организирани криминал из члана 383 А став 2 Казненог закона Републике Српске и друго - навео је Виши суд у Београду.

Београдски медији јавили су да је полиција у Србији ухапсила осуђиваног криминалца Дарка Елеза, који се доводи у везу са убиством адвоката Мише Огњановића.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је кратко да је полиција јуче, поступајући према налогу Посебног одељења Вишег суда у Београду, ухапсила лице чији су иницијали Д.Е. /40/ и привела га надлежном суду. 

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 5m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 33m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 39m
    0