Биљана Абула кандидат за "Вечерњакову" особу године

04.05.2021. 19:10
0
ИЗВОР: Катера

Паљанка, пилот путничког авиона, са којом смо разговарали у интервјуу, Биљана Абула нашла се међу 150 кандидата за особу године према избору "Вечерњаковог печата", манифестацији која се ове године одржава по 20. пут и "Вечерњег листа" из Мостара за титулу "особа године" у категорији "Понос БиХ".

Прича о успјеху Биљане Абуле, њеној жељи да се након посла стјуардесе који је годинама обављала у компанији "Qatar airways" отисне до пилотске кабине и управља највећим ваздухопловима на путничким авионским линијама, кренула је управо од нашег портала до других медија широм Републике Српске и читаве БиХ.

Тај успјех могао би бити награђен титулом "Особа године" према Вечерњаковом печату у реализацији листа "Вечерњи лист" за Босну и Херцеговину, који организују ове манифестацију већ двадесет година.

Слика

Биљана међу кандидатима

Поред Биљане, на листи 150 кандидадата нашли су се успјешни привредници, вјерски поглавари, политичари, културни радници, музичари, спортисти, научници, али и "обични, мали људи великих дјела", наводи "Вечерњи лист" у штампаном издању.

Жири "Вечерњиковог печата" оцијениће ко је међу ових 150 кандидата оставио највише трага у 2020. години, које су одабрали од више од хиљаду кандидата из ширег круга. 

Вечерњаков печат бираће лауреате у 15 различитих категорија, а ко ће бити побједници и Особа године знаће се на избору 28. овог мјесеца.

Вјероватно прва жена пилот са овог краја, Паљанка Биљана Абула прошле године је добила лиценцу за управљање путничким авионом и ове године би требала да униформу стјуардесе замијени униформом пилота неке од авио компанија у свијету.

Биљана је у свијет авијације „упловила“ сасвим случајно, на позив пријатељице 2015. године и пријавила се на конкурс за стјуардесу у „Qatar Airways“ компанији, који је одржан у Сарајеву.

Рођена је и одрасла у Палама, гдје је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је криминалистику на Факултету за криминалистику, криминологију и сигурносне студије Универзитета у Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 1m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 31m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 2m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    21h 45m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 32m
    0