Бивши замјеник министра полиције осуђен на смрт

23.09.2022. 09:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Бивши замјеник кинеског министра полиције Сун Лијун осуђен је данас на смрт са двогодишњим периодом одлагања према оптужници за манипулације на тржишту акција, примање мита и остала кривична дјела, јавила је државна телевизија.

Сун је још један у серији бивших високих званичника који су осуђени у маратонској акцији против корупције која је покренута када је предсједник Си Ђинпинг дошао на власт крајем 2012. године, за коју неки сматрају да је политички мотивисана.

Најновије пресуде изречене су уочи састанка владајуће Комунистичке партије сљедећег мјесеца, на којем се очекује да ће Си додијелити себи трећи петогодишњи лидерски мандат, пренио је АП.

Сун је осуђен пред судом у сјевероисточном граду Чангчун због примања мита од 646 милиона јуана /91 милион долара/, наводи кинеска телевизија.

Он је био оптужен да је са свог званичног положаја манипулисао трговањем акцијама 2018. године да би помогао једном трговцу да избјегне губитке. У оптужници је речено да је, поред тога, продавао радна мјеста и напустио своју позицију током пандемије ковид 19. 

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 29m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 43m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 33m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 58m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 31m
    0