Бјелица писао Влади Српске да раскине уговор са "Хамдо групом" из Сокоца

24.03.2021. 14:06
3
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Соколац Милован Бјелица писао је Влади Републике Српске, односно Министарству привреде и предузетништва Републике Српске са приједлогом да раскину уговор са компанијом „Hamdo Grooup“ д.о.о. из Сокоца, закупцем дрвне индустрије у предузећу „Нова Романија“, иначе власништво Владе Републике Српске.

Бјелица је у изјави за портал Катера рекао да се раскид уговора између Владе Републике Српске и поменуте фирме може сматрати својеврсном превентивом, како би се спријечило гомилање дугова, од исплате плата запослених, повезивања радног стажа, до плаћања добављачима.

- Грађани Сокоца, запослени у овој дрвној индустрији су забринути и обраћају се општинским властима и мени лично како бисмо их заштитили и како би се изборили за личне дохотке. У самој „Хамдо“ групацији дошло је до одређених промјена у власничким структурама. Није испуњено оно што је 2017. године најављивано, премда су одређени процеси покренути. Број радника није повећан на 300, није уложено колико је најављивано – каже Бјелица.

Бјелица додаје да се овакви поступци у периоду пандемије вируса корона могу разумјети, јер је ситуација тешка, али када је у питању исплата личних доходака и доприноса већ запосленим радницима, ту не треба да се толеришу кашњења и дуговања.

- Све ово добија на додатној тежини када се зна да постоје заинтересоване стране, да наставе производњу, те да даље улажу и евентуално и купе „Нову Романију“. Озбиљни арапски инвеститори исказали су амбицију да преузму соколачку дрвну индустрију – истиче Бјелица.

Бјелица је у писму Влади и ресорном министарству написао да сматра да требају размотрити ове информације, додатно истражити исте, те разговарати са заинтересованим купцима дрвне индустрије „Нова Романија“, асве у најбољем интересу радника и грађана општине Соколац.

Као разлог раскида уговора, Бјелица наводи неиспуњење одредаба Уговора о закупу број 96/17 од 19. септембра 2017. године.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 26.03.2021. 19:53
    To su stranci i ne treba ih puštati da rade sta hoce,ali se priča da je doživotni direktor P. Vukojicic kamen spoticanja i da šeik traži da se on i Hamdo sklone i da će on nastaviti da radi.Šeik je otjeran u Hadziće i pravi halu a tamo još uvijek ima radijacije.
  • Generic placeholder image
    ZdrAvko 24.03.2021. 23:09
    A sam Cicko duzan 6 plata svojim radnicima i zaduzio opstinu 20 miliona km.
  • Generic placeholder image
    Heleni 24.03.2021. 18:00
    Ne sprdaj se druže🤐
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 13m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 44m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 0m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 7m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 55m
    2