Бјелица: Побиједила је Црна Гора, права, исконска, светосавска и његошевска

30.08.2020. 23:49
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Желим да честитам побједу опозицији у Црној Гори.

У своје и у име слободарске Романије честитке упућујем коалицији "За будућност Црне Горе", демократама Алексе Бечића, коалицији "Црно на бијело".

Нисмо ми како неки погрешно говоре и пишу „братски народи”, ми смо браћа рођена и то близанци, једно месо и једна крв. Бол и несрећа једног, бол је и несрећа и другог. Због тога смо и ми по зими и снијегу корачали у литији.

Због тога Романија стоји гдје и Бјеласица и Ком, уз Оногошт и Дурмитор, Голију, Острог и Козару, али и уз Авалу и Фрушку Гору, Копаоник и Динару, Мајевицу и Мањачу. Стојимо сви заједно загледани у Ловћен, у нашу Лучу у наш светионик.

Литијама и молитвама, ријеком људи који славе Бога у Црној Гори, а онда и широм српства „гдје год је српска душа која” како је то писао велики Шантић Српска православна црква подсјетила је Црну Гору, а преко ње и све нас на пут светосавља који је и пут слободе.

Митрополит Амфилохије је снагом своје личности одржао мир и достојанство литија и свих окупљања ових мјесеци.

Не треба да буде тијесно у Црној Гори никоме, нити треба да се неко унизи да би другима било боље. Важно је да и ови, али и сви избори протекну у миру, достојанствено и да се вечерашња изборна воља и жеља народа поштује.

Не доживљавам, а не желим ни ви да то видите тако, као да се петљам у нешто у што немам права, слобода и достојанство свих нас треба и мора да буде свима важна. Тиче се ово и мене, као што се и вас тиче шта и како ће да буде у Републици Српској.

Црна Гора, права и исконска је светосавска и његошевска, и као таква она је српска, али и свих оних који је воле и који желе да живе у миру и благостању.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

Коментари 0
Повезане вијести
Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу Бјелица се огласио након данашњег убиства у Сокоцу
Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац Од понедјељка аутобуска линија Соколац-Пале-Соколац
Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника? Соколац без аутобуске станице: Неисплативост или закулисне игре локалних моћника?
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 35m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    7h 8m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    21h 45m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    7h 14m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    7h 12m
    0