Бјелица: Почеле уплате на намјенске рачуне

03.04.2020. 20:24
0
ИЗВОР: СРНА

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Соколац Милован Бјелица изјавио је да је почела уплата на намјенске рачуне које је ова општина отворила за прикупљање помоћи за медицинску опрему и социјално угрожена лица у ситуацији изазваној вирусом корона.

- Након што је општина Соколац крајем марта отворила намјенске рачуне за прикупљање помоћи за медицинску опрему и социјално угрожена лица, до сада су средства уплатила предузећа `Нови комерц` 3.000 КМ и `Оногошт` 2.000 КМ, а помоћ је стигла и од појединаца, те у донацијама предузећа и установа - рекао је СРНИ Бјелица.

Према његовим ријечима, помоћ у ситуацији коју је проузроковао вирус корона пружили су и пекара "Макс" која свакодневно издваја одређену количину хљеба за најугроженије категорије становника и предузећа "Јан-комерц" и "Јуниор" која су донирала по 10 прехрамбених и хигијенских пакета.

- Општини Соколац је `Електродистрибуција` Пале донирала 400 заштитних маски, предузеће `Мраз` са Пала 200 и Лјуба Савчић 50 заштитних маски, а Ветеринарска станица Соколац одређену количину дезинфекционих средстава, као и апотека `Свети Никола` - навео је Бјелица.

Он је изјавио да су средства прикупљена на намјенске рачуне планирана за набавку заштитне опреме медицинским радницима, опреме за медицински тим за који ће бити набављено 55 заштитних одијела, 150 визира, 3.000 хируршких рукавица, те за дезинфекциона средства.

Бјелица је навео да ће из буџета општине Соколац дио средстава бити преусмјерен на намјенске рачуне с циљем заштите и помоћи грађанима ове локалне заједнице.

Он је увјерен да, захваљујући благовремено предузетим превентивним мјерама, на подручју Сокоца нема заражених вирусом корона.

- Не смијемо да дозволимо да будемо неспремни у овој веома тешкој ситуацији, што су Сокочани врло брзо препознали и показали солидарност - рекао је Бјелица и захвалио суграђанима на високом степену разумијевања и поштовању свих мјера Штаба за ванредне ситуације, као и медицинским радницима који су у сталној приправности да помогну.

Он је нагласио да велики посао обављају и припадници МУП-а и Комуналне полиције, као и тимови Волонтерског центра који су свакодневно на услузи старијим лицима и осталим грађанима којима је помоћ неопходна.

Општина Соколац активирала је 31. марта намјенске рачуне за прикупљање помоћи за набавку медицинске опреме и помоћ социјално угроженим лицима у овој локалној заједници и позвала привреднике, јавна предузећа и људе добре воље који су у могућности да помогну у превазилажењу проблема са којима се сусрећу становници у новонасталој ситуацији изазваној ширењем вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића
Најчитаније
  • Мајор Милан Тепић и Стојадин Мирковић - војници до посљедњег даха
    8h 23m
    11
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    19h 51m
    3
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    21h 41m
    3
  • Служен парастос за погинуле и умрле припаднике Српске гарде Илиџа (ФОТО)
    6h 37m
    0
  • Пронађена гаража пуна оружја, двојац покушао побјећи из Србије
    20h 55m
    0