Бјелица: Пратимо програм Еколошке партије Републике Српске

22.10.2020. 16:09
0
ИЗВОР: СРНА

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је са предсједником Еколошке партије Републике Српске Николом Лазаревићем потписао Споразум о сарадњи на свим еколошким питањима, заштити природне средине и природних ресурса.

Бјелица је рекао новинарима на Сокоцу да локална управа прати програм ове партије и зелених цијеле Европе, те да су у складу са смјерницима из програма "Зелени одрживи развој" уграђени битни елементи у Стратегију развоја ове локалне заједнице од 2020. до 2030. године.

- Углавном то су питања заштите животне средине, очување природних ресурса, посебно када је ријеч о културно-историјском насљеђу, развој туризма и производњи енергије из обновљивих извора - навео је Бјелица.

Он је додао да је Соколац прва општина у БиХ која је потписала Декларацију "Општине без брана" са 28 невладиних удружења, што је унесено и у Стратегију развоја општине.

Бјелица је рекао да Соколац подржава производњу енергије из обновљивих извора, када је ријеч о соларним и вјетроенерганама.

Лазаревић је нагласио да се данас потписани споразум односи на сарадњу о свим еколошким питањима као предусловом развоја пољопривреде, туризма, зелене енергије и увезивања дрвне индустрије, те свег природног богаства којим подручје општине Соколац располаже.

Он је нагласио да је предуслов те сарадње подршка Програму зеленог одрживог развоја, који је уједињен са програмима свих актуелних и будућих начелника у општинама Сарајевско-романијске регије и који ће дати резултате већ идуће године.

Према његовим ријечима, Сарајевско-романијска регија и Република Српска могу да се надају подршци из ЕУ, кроз више пројеката. 

Коментари 0
Повезане вијести
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 59m
    4