Ближи се 3x3 спектакл у Источном Сарајеву: баскет, дружење и хуманост

09.06.2024. 14:03
0
ИЗВОР: sportdc.net

Осми по реду турнир у баскету, а други у организацији Баскет клуба "3x3 Источно Сарајево" биће одржан у трећем викенду јуна, 15. и 16, на терену у парку "Гаврило Принцип".

Један од организатора турнира Стефан Којић истиче да је 12 екипа већ пријавило учешће, а очекује се у седмици пред турнир још пријава.

- Турнир ће се одржати на кошаркашком терену у парку Гаврило Принцип, а уколико временски услови буду неповољни, турнир ће се одржати у дворани на Тргу Србија. Ове године, турнир се налази на мапи 3x3 МaxBet лиге и први је турнир у календару ове лиге која броји 12 градова. Тренутно имамо 12 пријављених екипа за турнир, а у наредним данима очекујемо још пријава на турнир, рекао је Којић, па додао:

- Осим такмичарског дела, на турниру ће бити и ревијални део - утакмица ветерана и хуманитарно шутирање за 3 поена у паровима. Пријава за такмичење у шутирању износи 10 КМ, а сва прикупљена средства на турниру биће прослеђена организацији која је покренула акцију "За срећна лица српске деце" - подршку српској дјеци са Косова и Метохије која ће боравити на подручју општине Источно Ново Сарајево у периоду од 22. јуна до 29. јуна.

Осим баскета, како то и предстојећи дани налажу, биће праћено и Европско првенство у фудбалу, па је организовано гледање утакмице Србија - Енглеска.

- У сарадњи са генералним спонзором турнира општином Источно Ново Сарајево, другог дана турнира након великог финала, биће организовано заједничко гледање фудбалске утакмице између репрезентација Србије и Енглеске. Велико финале ће почети у 20 часова, након чега следи церемонија доделе награда, а од 21 час заједничко гледање утакмице. Велику захвалност дугујемо свим спонзорима који другу годину препознају наше амбиције и напоре да турнир учинимо што бољим, а без чије подршке организација турнира не би била могућа.

Којић позива све суграђане, али и оне који то нису, а воле баскет, да дођу идућег викенда и уживају у сјајном такмичењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
Софија Милинковић најмлађа беба у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Софија Милинковић најмлађа беба у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Вечерас "Конференција беба" у Источном Новом Сарајеву Вечерас "Конференција беба" у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    9h 23m
    6
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
    6h 50m
    7
  • Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)
    11h 14m
    3
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    10h 3m
    0
  • Српска невјеста из Холивуда
    10h 25m
    0