Bliži se 3x3 spektakl u Istočnom Sarajevu: basket, druženje i humanost

09.06.2024. 14:03
0
IZVOR: sportdc.net

Osmi po redu turnir u basketu, a drugi u organizaciji Basket kluba "3x3 Istočno Sarajevo" biće održan u trećem vikendu juna, 15. i 16, na terenu u parku "Gavrilo Princip".

Jedan od organizatora turnira Stefan Kojić ističe da je 12 ekipa već prijavilo učešće, a očekuje se u sedmici pred turnir još prijava.

- Turnir će se održati na košarkaškom terenu u parku Gavrilo Princip, a ukoliko vremenski uslovi budu nepovoljni, turnir će se održati u dvorani na Trgu Srbija. Ove godine, turnir se nalazi na mapi 3x3 MaxBet lige i prvi je turnir u kalendaru ove lige koja broji 12 gradova. Trenutno imamo 12 prijavljenih ekipa za turnir, a u narednim danima očekujemo još prijava na turnir, rekao je Kojić, pa dodao:

- Osim takmičarskog dela, na turniru će biti i revijalni deo - utakmica veterana i humanitarno šutiranje za 3 poena u parovima. Prijava za takmičenje u šutiranju iznosi 10 KM, a sva prikupljena sredstva na turniru biće prosleđena organizaciji koja je pokrenula akciju "Za srećna lica srpske dece" - podršku srpskoj djeci sa Kosova i Metohije koja će boraviti na području opštine Istočno Novo Sarajevo u periodu od 22. juna do 29. juna.

Osim basketa, kako to i predstojeći dani nalažu, biće praćeno i Evropsko prvenstvo u fudbalu, pa je organizovano gledanje utakmice Srbija - Engleska.

- U saradnji sa generalnim sponzorom turnira opštinom Istočno Novo Sarajevo, drugog dana turnira nakon velikog finala, biće organizovano zajedničko gledanje fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Engleske. Veliko finale će početi u 20 časova, nakon čega sledi ceremonija dodele nagrada, a od 21 čas zajedničko gledanje utakmice. Veliku zahvalnost dugujemo svim sponzorima koji drugu godinu prepoznaju naše ambicije i napore da turnir učinimo što boljim, a bez čije podrške organizacija turnira ne bi bila moguća.

Kojić poziva sve sugrađane, ali i one koji to nisu, a vole basket, da dođu idućeg vikenda i uživaju u sjajnom takmičenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    16h 18m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    9h 8m
    0
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    8h 27m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    7h 2m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    6h 50m
    0