БО Пале: Јединством до побољшања материјалног статуса

08.03.2022. 18:13
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Борачке организације општине Пале поручили су данас да је борачкој популацији потребно јединство и позвали све организације и удружења који баштине тековине посљедњег рата да се уједине око побољшања материјалног статуса бораца и припадника борачких категорија.

Предсједник Борачке организације општине Пале Петар Клисара рекао је да, заједно са представницима општинског одбора Удружења грађана "Ветерани одбрамбено-отаџбинског рата", Организације старјешина Војске Републике Српске, Удружења "Бели вукови" и Удружења ветерана војне полиције Сарајевско-романијског корпуса, подржавају одржавање сутрашње посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматарно стање у области борачко-инвалидске заштите.

Он је навео да ће сједница имати велики значај и да борци имају јединствен став поводом одређених питања која требају да се рјешавају на сутрашњој сједници.

- Позивам посланике у Народној скупштини Републике Српске да се баве суштинским питањима као што су повећање износа средстава за права бораца и припадника борачких категорија која су предвиђена у буџету Српске кроз измјене Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца и увођење мјесечног борачког додатка по мјесецу учешћа у рату - изјавио је Клисара на конференцији за новинаре на Палама.

Он је напоменуо да паљанска Борачка организација не мисли да ће сутра бити ријешени сви проблеми борачких организација и категорија, али да би било довољано да виде вољу у представницима власти да су спремни за рјешавање борачких питања или пружања одређене помоћи.

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић позвала је борце да се окупљају око своје организације јер само масовношћу и сталним активним учешћем у раду организације показаће да имају снагу и капацитет за враћање положаја и угледа у друштву.

- Нисмо задовољни оваквим статусом и зато треба ући у рјешавање проблема. Данас шаљемо порку са конференције да је свака добра воља чин ка рјешавању проблема - поручила је Гавриловићева.

У име Организације старјешина Војске Републике Српске Општинског одбора Пале и Источни Стари Град Његош Каблар рекао је да се први пут догодило да се све организације проистекле из Oдбрамбено-отаџбинског рата састану и имају јединствен став и борбу јер само тако могу постици циљ, а то је побољшање материјалног статуса свих борачких категорија и подизање угледа демобилисаних бораца.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о стању у области борачко-инвалидске заштите биће одржана сутра у Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања" У Палама вечерас промоција филма и споменице "Осамдесет година ћутања"
У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина У Палама сутра почиње манифестација посвећена жртавама усташких злочина
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
Најчитаније
 • Тестамент Максе Деспића
  11h 33m
  0
 • Отац убио сина, па извршио самоубиство
  10h 7m
  0
 • Дјечак Драгољуб Јеличић, јунак битке за Београд
  11h 36m
  0
 • У БиХ ухапшено 36 лица
  9h 50m
  0
 • Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
  8h 24m
  0