BO Pale: Jedinstvom do poboljšanja materijalnog statusa

08.03.2022. 18:13
0
IZVOR: SRNA

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale poručili su danas da je boračkoj populaciji potrebno jedinstvo i pozvali sve organizacije i udruženja koji baštine tekovine posljednjeg rata da se ujedine oko poboljšanja materijalnog statusa boraca i pripadnika boračkih kategorija.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Petar Klisara rekao je da, zajedno sa predstavnicima opštinskog odbora Udruženja građana "Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata", Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Udruženja "Beli vukovi" i Udruženja veterana vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa, podržavaju održavanje sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatarno stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite.

On je naveo da će sjednica imati veliki značaj i da borci imaju jedinstven stav povodom određenih pitanja koja trebaju da se rješavaju na sutrašnjoj sjednici.

- Pozivam poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se bave suštinskim pitanjima kao što su povećanje iznosa sredstava za prava boraca i pripadnika boračkih kategorija koja su predviđena u budžetu Srpske kroz izmjene Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i uvođenje mjesečnog boračkog dodatka po mjesecu učešća u ratu - izjavio je Klisara na konferenciji za novinare na Palama.

On je napomenuo da paljanska Boračka organizacija ne misli da će sutra biti riješeni svi problemi boračkih organizacija i kategorija, ali da bi bilo dovoljano da vide volju u predstavnicima vlasti da su spremni za rješavanje boračkih pitanja ili pružanja određene pomoći.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale Jasna Lazarević Gavrilović pozvala je borce da se okupljaju oko svoje organizacije jer samo masovnošću i stalnim aktivnim učešćem u radu organizacije pokazaće da imaju snagu i kapacitet za vraćanje položaja i ugleda u društvu.

- Nismo zadovoljni ovakvim statusom i zato treba ući u rješavanje problema. Danas šaljemo porku sa konferencije da je svaka dobra volja čin ka rješavanju problema - poručila je Gavrilovićeva.

U ime Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Opštinskog odbora Pale i Istočni Stari Grad Njegoš Kablar rekao je da se prvi put dogodilo da se sve organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata sastanu i imaju jedinstven stav i borbu jer samo tako mogu postici cilj, a to je poboljšanje materijalnog statusa svih boračkih kategorija i podizanje ugleda demobilisanih boraca.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite biće održana sutra u Banjaluci.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Palama večeras promocija filma i spomenice "Osamdeset godina ćutanja" U Palama večeras promocija filma i spomenice "Osamdeset godina ćutanja"
U Palama sutra počinje manifestacija posvećena žrtavama ustaških zločina U Palama sutra počinje manifestacija posvećena žrtavama ustaških zločina
Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama Program obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    5h 46m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    21h 16m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    20h 30m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    20h 47m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    8h 17m
    0