Богдан Шиник ученик генерације Средњошколског центра "Пале"

15.06.2020. 17:45
0
ИЗВОР: Srna

У Средњошколском центру "Пале" данас је приређена свечаност за матуранте који су током средњошколског образовања остварили одличан успјех и примјерно владање, а за ђака генерације проглашен је Богдан Шиник.

Осим Шиника, добитници Вукове дипломе су Соња Кнежевић и Иван Лопатић, док је за ученика генерације трогодишњег школовања изабран Бранко Цицовић.

Шиник је рекао новинарима да је за постизање добрих резултата било потребно много рада, труда, те да ће уписати информатику на факултету у Копру, у Словенији.

Директор Средњошколског центра "Пале" Недјељко Газивода навео је да су данас испратили на скроман начин 73. генерацију матураната гдје су наградили најбоље ученике и носиоце Вукове дипломе.

-Жао ми је што их нисмо испратили као и сваку генерацију до сада са матурском свечаношћу, али епидемиолошка ситуација је таква да морамо поштовати мјере које налаже Републички штаб за ванредне ситуације- истакао је Газивода.

Он је увјерен да су матуранти зрели да наставе школовање јер су стекли солидне основе да могу као и сви конкурисати на жељене факултете, а ученици завршних трогодишњег школовања могу се појавити на тржишту рада.

Газивода је свим свршеним матурантима пожелио многе среће и успјеха у даљем школовању.

Према његовим ријечима, данас је почео уписни рок за ученике који имају 60 и више бодова, те да се уписало око 30 ученика. Газивода је истакао да се ђаци директно пријављују, уз поштивање свих мјера заштите.

-Надам се да ће се ученици уписати и у нове смјерове - модни кројач и модни галантериста, с обзиром на то да ће имати од првог разреда погодности као што је 100 КМ стипендије од Владе Републике Српске и 50 КМ од привредног субјекта који ће нам бити партнер у школовању тих ученика- нагласио је Газивода.

Уручујући пригодне поклоне добитницима Вукове дипломе, начелник општине Пале Бошко Југовић пожелио им је да упишу факултете које воле, да имају успјеха у студирању, те да буду достојни грађани локалне заједнице и Републике Српске.

Он је навео да 73. генерација има 191 матуранта који је школовање завршио ове године, а три су вуковца.

Југовић је захвалио наставном кадру у Средњошколском центру "Пале", што је на квалитетан начин успио да ову генерацију и њено школовање приведе крају, без обзира на епидемију вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    11h 44m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    12h 16m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    7h 27m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    12h 25m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    15h 32m
    0