Бојана Чојић из Фоче најбољи студент у историји Пољопривредног факултета

20.12.2021. 18:00
7
ИЗВОР: Радио Фоча

Недавно је историја Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву исписала име које ће сигурно младим нараштајима показати да рад и упорност ипак доводе до жељеног циља.

Ријеч је о Бојани Чојић, младој Фочанки која је понијелу ласкаву титулу најбољег студента ове високошколске установе од њеног оснивања, са просјеком оцјена 9,74.

Прије четири године Бојана Чојић, приликом уписа жељеног студија, обећала је себи да ће се истаћи. За четири године труда, рада, одрицања, не само да је у року испунила обећање, већ и превазишла очекивано.

Окрунила се титулом најбољег студента и генерације и историје Пољопривредног факултета, који је недавно обиљежио 81 годину постојања и 27 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

- Пољопривредни факултет уписала сам 2017. године. Био је то мој лични и логичан избор, јер сам велики љубитељ природних наука. Знање понесено из фочанске гимназије много ми је олакшало студирање прве двије године, остало је само била надоградња већ стеченог. У почетку сам радила при Омладинској задрузи до добијања стипендије из Фонда „Милан Јелић“, која ми је олакшала даље студирање и живот у студентском дому. У првој години сам добила награду студента године, огроман подстрек за даљи успјех и потврђивање. Захвална сам свим професорима на пренесеном знању, декану Факултета на подршци, а осим оцјена поносна сам на сва стечена, вјерујем цјеложивотна, пријатељства током студирања - прича Чојићева за Радио Фочу.

Слика

Хемија, биохемија, агрохемија, биле су области у којима је Бојана бриљирала претходне четири године. Жели и даље да осјећа љубав према областима које изучава и да све од себе да научној заједници и друштву понуди нова сазнања и идеје.

- Свакако да планирам даље усавршавање, наредне године желим да упишем мастер студије, у складу са могућностима. Мишљења сам да ово занимање има перспективу у Српској и читавом региону, тако да желим да се усавршавам даље у струци, да знање примјењујем, дијелим и преносим. Искрено се надам да ће наша држава препознати труд, рад и знање најбољих студената, да ће те људи знати да употријеби. Због тога бих вољела да останем овђе на нашим просторима и доприносим бољој будућности-поручује двадесетпетогодишњи инжењер пољопривреде - истиче она.

Будућим студентима Пољопривредног факултета поручила је да никада не иду путем просјечности и полузнања, истичући да само знање, непрестан рад на себи и упорност воде напријед.

Управо то је овој младој Фочанки помогло да испише страницу историје Пољопривредног факултета, једне од најстаријих високошколских установа у БиХ.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    RADA 22.12.2021. 16:24
    Nema ovdje hljeba bogami nista od obecanja!
  • Generic placeholder image
    Prijatelj 22.12.2021. 12:36
    Najljepsa i najpametnija nasa Bojana!
  • Generic placeholder image
    Agronom 21.12.2021. 22:15
    Čestitike djevojci, ali reče li joj ko gdje će se zaposliti...
  • Generic placeholder image
    Delta 21.12.2021. 16:16
    Svaka čast buduća Načelnice
  • Generic placeholder image
    Normalna 21.12.2021. 13:24
    Jeste perspektivan u najbogatijim zemljama svijeta. Samo nama jadnicima i siromasima duhovnim nije. Bravo djevojko.
  • Generic placeholder image
    Ponos 21.12.2021. 10:48
    Bravo ! <3
  • Generic placeholder image
    trud 21.12.2021. 10:07
    Hoce hoce..prepoznati ce trud kao i do sada..a sto je tek prespektivan fax...ma ludilo
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 10m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 12m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 5m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 10m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 13m
    1