Болница "Србија": На ковид одјељењу 90 пацијената

19.03.2021. 12:24
3
ИЗВОР: СРНА

У ковид одјељењу Болнице "Србија" у Источном Сарајеву хоспитализовано је 90 пацијената, од којих је пет на интензивној њези, од чега су четири прикључена на респиратор а један пацијент је интубиран, рекао је помоћник директора за медицинске послове ове здравствене установе Ђорђе Пејић.

Пејић је истакао да су у посљедња 24 час преминула три пацијента заражена вирусом корона.

Он је нагласио да је ситуација у Болници "Србија" изузетно тешка, јер константно имају велики прилив пацијената обољелих од вируса корона.

Пејић је рекао да Болница располаже потребним количинама лијекова, средстава и опреме за лијечење ковид пацијената.

- Ми морамо да примимо све пацијенте и трудимо се да прилагодимо своје капацитете епидемиолошкој ситуацији - рекао је он и да се у складу са погоршањем ситуације морају предузимати мјере како би били збринути сви пацијенти.

Пејић напомиње да се труде да, колико толико одрже и редован рад у овој здравственој установи у смислу других служби и да пруже услуге хирургије, педијатрије, али се и онколошки пацијенти морају збринути.

- Трудимо се да одржимо комплетно функционисање система и самим тим прилагођавамо се тренутној епидемиолошкој ситуацији - истакао је он и додао да имају довољно капацитета да одрже систем стабилним.

Он додаје да ће морати, уколико буде потребно и нека друга одјељења оспособити и смањити њихове капацитете како би смјетили све обољеле од вируса корона, али онда имају велики проблем са функционисањем тох одјељења.

Пејић је нагласио да је у Болници "Србија" почела вакцинација здравствених радника који су изразили жељу.

Према његовим ријечима, уназад три дана вакцинисано је 146 здравствених радника, гдје је тежиште на људима који раде са ковид пацијентима.

Он је напоменуо да је раније вакцинисано 27 здравствених радника и у посљедња два дана урађена је и њихова ревакцинација са "спутник ве" вакцином.

Пејић је додао да имају и 19 радника који су се раније вакцинисали у Србији.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 19.03.2021. 17:32
    Pa ko bi narodu ugodio?Sad da se skola obustavi,odmah bi se nasli oni koji ce pisati peticije da se vrati skola..A o ostalim djelatnostima da se ne govori..
  • Generic placeholder image
    Xx 19.03.2021. 14:20
    zatvoriti bar za vikend kafice,restorane,i sprijeciti cirkulaciju naroda iz sarajeva u lukavicu,,,,inace bice ih jos vise na bolnickom lijecenju,,,,,masa naroda sa upalom pluca lezi kuci lijeci se,,a trebalo bi bolnicko lijecenje,,,,,
  • Generic placeholder image
    Xxx 19.03.2021. 12:42
    Ja zaista ne mogu da shvatim neke stvari.Ako je situacija takva kakva kazete da jeste,kako je onda moguce da djaci idu u skolu?Zar zaista trebamo dopustiti da se svi zarazimo?Ili je mozda suprotno od toga sto se narodu predstavlja?
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    16h 20m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 1m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    3h 24m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 8m
    0
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    13h 35m
    0