Bolnica "Srbija": Na kovid odjeljenju 90 pacijenata

19.03.2021. 12:24
3
IZVOR: SRNA

U kovid odjeljenju Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu hospitalizovano je 90 pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi, od čega su četiri priključena na respirator a jedan pacijent je intubiran, rekao je pomoćnik direktora za medicinske poslove ove zdravstvene ustanove Đorđe Pejić.

Pejić je istakao da su u posljednja 24 čas preminula tri pacijenta zaražena virusom korona.

On je naglasio da je situacija u Bolnici "Srbija" izuzetno teška, jer konstantno imaju veliki priliv pacijenata oboljelih od virusa korona.

Pejić je rekao da Bolnica raspolaže potrebnim količinama lijekova, sredstava i opreme za liječenje kovid pacijenata.

- Mi moramo da primimo sve pacijente i trudimo se da prilagodimo svoje kapacitete epidemiološkoj situaciji - rekao je on i da se u skladu sa pogoršanjem situacije moraju preduzimati mjere kako bi bili zbrinuti svi pacijenti.

Pejić napominje da se trude da, koliko toliko održe i redovan rad u ovoj zdravstvenoj ustanovi u smislu drugih službi i da pruže usluge hirurgije, pedijatrije, ali se i onkološki pacijenti moraju zbrinuti.

- Trudimo se da održimo kompletno funkcionisanje sistema i samim tim prilagođavamo se trenutnoj epidemiološkoj situaciji - istakao je on i dodao da imaju dovoljno kapaciteta da održe sistem stabilnim.

On dodaje da će morati, ukoliko bude potrebno i neka druga odjeljenja osposobiti i smanjiti njihove kapacitete kako bi smjetili sve oboljele od virusa korona, ali onda imaju veliki problem sa funkcionisanjem toh odjeljenja.

Pejić je naglasio da je u Bolnici "Srbija" počela vakcinacija zdravstvenih radnika koji su izrazili želju.

Prema njegovim riječima, unazad tri dana vakcinisano je 146 zdravstvenih radnika, gdje je težište na ljudima koji rade sa kovid pacijentima.

On je napomenuo da je ranije vakcinisano 27 zdravstvenih radnika i u posljednja dva dana urađena je i njihova revakcinacija sa "sputnik ve" vakcinom.

Pejić je dodao da imaju i 19 radnika koji su se ranije vakcinisali u Srbiji.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 19.03.2021. 17:32
    Pa ko bi narodu ugodio?Sad da se skola obustavi,odmah bi se nasli oni koji ce pisati peticije da se vrati skola..A o ostalim djelatnostima da se ne govori..
  • Generic placeholder image
    Xx 19.03.2021. 14:20
    zatvoriti bar za vikend kafice,restorane,i sprijeciti cirkulaciju naroda iz sarajeva u lukavicu,,,,inace bice ih jos vise na bolnickom lijecenju,,,,,masa naroda sa upalom pluca lezi kuci lijeci se,,a trebalo bi bolnicko lijecenje,,,,,
  • Generic placeholder image
    Xxx 19.03.2021. 12:42
    Ja zaista ne mogu da shvatim neke stvari.Ako je situacija takva kakva kazete da jeste,kako je onda moguce da djaci idu u skolu?Zar zaista trebamo dopustiti da se svi zarazimo?Ili je mozda suprotno od toga sto se narodu predstavlja?
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 20m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 30m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 2m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 21m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 24m
    0