Болница "Србија": По први пут урађена велика васкуларна операција

26.10.2020. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА
У Болници "Србија" у Источном Сарајеву први пут је урађена велика васкуларна операција замјене трбушне аорте са премоштавањем артерија у десну ногу, упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији и отежаном раду, изјавио је директор ове установе Небојша Шешлија.
 
Шешлија је нагласио да овај вид операције представља искорак у раду Болнице "Србија", те поручио да су у овој установи опредијељени да стално унапређују услуге и омогућавају квалитетнију здравствену заштиту свим пацијентима, наведено је у саопштењу.
 
-И овог пута наши медицински радници показали су изузетну стручност и доказали да Болница Србија може да буде раме уз раме са већим клиничким центрима у земљи и региону - нагласио је Шешлија.
 
Операције су рађене 23. и 24. октобра, а тим који је радио на оперативним захватима чинили су гостујући љекар професор Миланко Максић, те медицинско особље Болнице "Србија" - специјалиста хирургије на супспецијализацији из васкуларне хирургије Миро Стојановић, као и анестезиолози Бранко Ашкраба, Јелена Божовић и Наташа Лучић.
 
Из ове стравствене установе истичу да изведена операција спада у ред терцијарног нивоа здравствене заштите која је веома захтјевна за хирурга и анестезиологе, као и постоперативно праћење и рехабилитацију пацијента.
 
Пацијенти су стабилни, осјећају се добро и постоперативни опоравак тече уредно, додаје се у саопштењу.
Коментари 0
Повезане вијести
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 21m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 19m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 45m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 0m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 39m
    0