Bolnica "Srbija": Po prvi put urađena velika vaskularna operacija

26.10.2020. 17:09
0
IZVOR: SRNA
U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu prvi put je urađena velika vaskularna operacija zamjene trbušne aorte sa premoštavanjem arterija u desnu nogu, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i otežanom radu, izjavio je direktor ove ustanove Nebojša Šešlija.
 
Šešlija je naglasio da ovaj vid operacije predstavlja iskorak u radu Bolnice "Srbija", te poručio da su u ovoj ustanovi opredijeljeni da stalno unapređuju usluge i omogućavaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, navedeno je u saopštenju.
 
-I ovog puta naši medicinski radnici pokazali su izuzetnu stručnost i dokazali da Bolnica Srbija može da bude rame uz rame sa većim kliničkim centrima u zemlji i regionu - naglasio je Šešlija.
 
Operacije su rađene 23. i 24. oktobra, a tim koji je radio na operativnim zahvatima činili su gostujući ljekar profesor Milanko Maksić, te medicinsko osoblje Bolnice "Srbija" - specijalista hirurgije na supspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije Miro Stojanović, kao i anesteziolozi Branko Aškraba, Jelena Božović i Nataša Lučić.
 
Iz ove stravstvene ustanove ističu da izvedena operacija spada u red tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite koja je veoma zahtjevna za hirurga i anesteziologe, kao i postoperativno praćenje i rehabilitaciju pacijenta.
 
Pacijenti su stabilni, osjećaju se dobro i postoperativni oporavak teče uredno, dodaje se u saopštenju.
Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 31m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 13m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 41m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 33m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 32m
    0