Болница „Србија“: Ситуација изузетно тешка, болнички капацитети попуњени

24.03.2021. 15:10
2
ИЗВОР: СРНА

Епидемиолошка ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије у посљедњих мјесец дана је неповољна, а у Болници "Србија" у Источном Сарајеву изузетно тешка и сви болнички капацитети су попуњени, изјавила је Срни специјалиста инфектологије у овој здравственој установи Жанка Ерановић.

Ерановићева је рекла да се свакодневно повећава број обољелих од вируса корона, а да болесници који се јављају на болничко лијечење долазе са тешком клиничком сликом.

- Види се да су дуже вријеме провели по амбулантама домова здравља, који такође с муком савладавају ову ситуацију. Говоримо о једној јако тешкој ситуацији и крајњем тренутку да сви грађани ово схвате озбиљно и не излажу се беспотребном ризику - упозорила је Ерановићева.

Према њеним ријечима, стање на терену говори да грађани, упркос свакодневним апелима, молбама и упозорењима надлежних за поштовање епидемиолошких мјера, нису у довољној мјери схватили озбиљност тренутне ситуације, опасности и посљедица заразе вирусом корона.

- Ми више не знамо на који начин да грађене упутимо и дамо им до знања да више не можемо издржати овај прилив обољелих. Велики број нас је боловао од ковида и у фази реконвалесценције смо се вратили на посао, а велики број је тренутно на боловању, тако да треба разумјети и нас, јер смо физички сломљени - нагласила је Ерановићева.

Она сматра да је вакцинација најефикаснији начин да се вирус стави под контролу, те додала да је велики број радника Болнице "Србија" већ вакцинисан, а да вакцину нису примили само они који су тренутно заражени или су у фази опоравка.

- Љекаре не интересују приче по разним форумима и друштвеним мрежама о самом ковиду 19 и квалитету вакцина, о чему има ко да брине. Нас интересује једино здрав човјек, а тога они који пишу свашта о вирусу и вакцинама нису свјесни, док и сами не буду заражени - закључила је Ерановићева.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Www 24.03.2021. 17:20
    Tako je, slažem se u potpunosti sa dr Eranovic i ovim gospodinom, zar je tako teško nositi masku, time čuvate sebe i svoje najdraže,dajte samo da primimo vakcine, pustite kojekakve gluposti o čipovanju i 5G mreži, zar u BiH da postave, koja nema ni osnovne stvari za normalan život, vidimo stanje u zemlji od kako je covid prisutan, ni za glavu, ni za rep
  • Generic placeholder image
    Mićo 24.03.2021. 15:47
    Doktorica je sve tačno rekla. Mi i dalje imamo okupljanja, posebno mladih, koji se pritom grle i ljube kad se susreću. Maske uglavnom ne nose ni oni, ni mnogi zaposleni koji rade po raznim firmama i institucijama. Kako se ponašamo, stanje i nije toliko loše. Krajnje je vrijeme da se prekinu raspredanja o tome postoji li virus, da li je prirodni ili vještsčki, da li je u pozadini svega uspostavljanje novog svjetskog poretka itd. Koga briga? Ljudi boluju, a dosta ih gubi i bitku sa virusom. Više samosvjesti i odgovornosti moramo pokazati! Omladina posebno!
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 44m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 39m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 44m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 47m
    1