Болница "Србија": Значајан пад броја хоспитализованих пацијената

06.05.2021. 13:42
0
ИЗВОР: Катера

У ковид одјељењу Болнице "Србија" у Источном Сарајеву хоспитализовано је 15 пацијената, од којих је троје на интензивној њези, што је значајан пад броја хоспитализованих у односу на март и април, изјавио је директор ове установе Небојша Шешлија.

Шешлија је навео да све остале здравствене услуге Болница „Србија“ пружа редовно.

Директор Дома здравља Источно Сарајево Дејан Шешељ изјавио је да се колективна имунизација становништва старијег од 65 година са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево врши континуирано, док су сви медицински радници, који су то жељели, већ вакцинисани.

Шешељ је најавио да у Дом здравља Источно Сарајево треба да стигне већи контингент руске „Спутњик Ве“ и кинески „Синофарм“ вакцине,  с обзиром на то да је у Републику Српску стигао велики контингент ових вакцина.

Подсјећамо, у Бањалуку је јуче стигло 80.000 доза кинеске вакцина Синофарм, намијењених за вакцинацију против корона вируса, а у претходном периоду је стигло 25.000 руских вакцина „Спутњик Ве“.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    8h 51m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    4h 48m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    10h 55m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    23h 31m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 9m
    0