Бомба у дворишту српске породице у селу код Витине

26.05.2024. 14:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих посљедица, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

- Реч је о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг. Међутим, Ђузићи и даље одолевају свим нападима и истрајни су да остану свој на своме - истичу из Канцеларије.

Подсјећају да је породица Ђузић већ дуже вријеме на мети локалних Албанаца, као и да је Ивичиног сина Бобана почетком прошле године напала и убола ножем група албанских младића.

Београд, како се наводи, инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да осигурају безбједан живот Срба на Косову и Метохији, да повећају пажњу на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе.

- Српски народ на Косову и Метохији је преживео у историји и тежа искушења од инструисаних провокација Аљбина Куртија, па ће опстати на својим вековним огњиштима и након његовог зулума и терора - истичу из ове канцеларије Владе Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића
Пријетња убиством новинарима Танјуга на Космету Пријетња убиством новинарима Танјуга на Космету
Куртијева полиција уселила у зграду отету од српских институција Куртијева полиција уселила у зграду отету од српских институција
Најчитаније
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    18h 16m
    3
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    17h 5m
    0
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    17h 49m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    7h 35m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    17h 24m
    1