Bomba u dvorištu srpske porodice u selu kod Vitine

26.05.2024. 14:31
0
IZVOR: srna.rs

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome - ističu iz Kancelarije.

Podsjećaju da je porodica Đuzić već duže vrijeme na meti lokalnih Albanaca, kao i da je Ivičinog sina Bobana početkom prošle godine napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.

Beograd, kako se navodi, insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da osiguraju bezbjedan život Srba na Kosovu i Metohiji, da povećaju pažnju na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora - ističu iz ove kancelarije Vlade Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbin koji je pretučen: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili Srbin koji je pretučen: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili
Bombaški napad na Cetinju: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih Bombaški napad na Cetinju: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih
Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine? Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine?
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 22m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 21m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 57m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 18m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 1m
    9