Bomba u dvorištu srpske porodice u selu kod Vitine

26.05.2024. 14:31
0
IZVOR: srna.rs

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posljedica, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

- Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome - ističu iz Kancelarije.

Podsjećaju da je porodica Đuzić već duže vrijeme na meti lokalnih Albanaca, kao i da je Ivičinog sina Bobana početkom prošle godine napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.

Beograd, kako se navodi, insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da osiguraju bezbjedan život Srba na Kosovu i Metohiji, da povećaju pažnju na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora - ističu iz ove kancelarije Vlade Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bombaški napad na Cetinju: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih Bombaški napad na Cetinju: Jedna osoba poginula, više povrijeđenih
Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine? Četvrt vijeka bez srpske vojske na Kosovu i Metohiji: Kako Srbi danas vide jun 1999. godine?
Učenik donio bombu u osnovnu školu u Prijedoru Učenik donio bombu u osnovnu školu u Prijedoru
Najčitanije
 • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
  2h 43m
  0
 • Održana vanredna skupština Džudo saveza Republike Srpske: Živko Milijaš izabran za predsjednika
  22h 1m
  2
 • Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
  23h 19m
  0
 • Trebinjci ulovili soma na Bilećkom jezeru, dužine skoro dva metra
  15h 36m
  2
 • Najbrži način da rashladite automobil koji je bio parkiran na suncu
  23h 59m
  0