Борац након 10 година првак БиХ

23.05.2021. 19:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фудбалери Борца, коло прије краја, осигурали су титулу шампиона Босне и Херцеговине. Бањалучани су у утакмици, којој су послије 19 мјесеци присуствовали и навијачи, побиједили Тузла Сити са 2:0.

Голове за три бода која Бањалучанима осигуравају титулу постигли су капитен Врањеш и Мораитис.

Већ у првом минуту запријетио је Борац. Механовић је добио лопту, упослио Закарића, овај центрирао, а у свом стилу Врањеш у налету стиже до лопте, шутира главом, али преко гола. Наставили су домаћи са иницијативом, а нова прилика стигла је у осмом минуту.

Закарић је центрирао из корнера, Војновић лопту прослиједио до Бртана који се није најбоље снашао па је пребацио лопту преко гола. У 24. минуту Субић је упутио центаршут , а ударац Механовића одбранио је Фејзић.

Голман Тузла Ситија истакао се и у 36. минуту, Закарић је центрирао,  Врањеш је одлично скочио, шутирао али је Фејзић крајњим напором спријечио да лопта уђе у мрежу, у паду је зауставио ударац капитена Борца и послао лопту у корнер.

Корнер је извео Алмедин Зиљкић који је одлично центрирао, овај пут Фејзић је упливао у празно, на другој стативи био је Врањеш који се поклонио и главом послао лопту у мрежу за велико славље на Градском стадиону у Бањалуци.

Наставио је Борац офанзивно и у другом дијелу, а на самом старту тренер Марко Максимовић умјесто Механовића послао је на терен Панајотиса Мораитиса који му се захвалио поготком у 59. минуту. Стојан Врањеш је урадио велики посао на средини терена, издржао дуел са два гостујућа играча, а онда је сјајно упослио Зиљкића на десној страни. Резервиста Борца је повукао лопту у средину, а онда је врхом копачке прослиједио до Мораитиса који са десетак метара шутира у доњи лијеви угао и матира голмана Нервеса Фејзића.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Монфису 12. трофеј у каријери Монфису 12. трофеј у каријери
Гледајте уживо утакмицу између ФК „Славије“ и ФК „Борца“ Бањалука Гледајте уживо утакмицу између ФК „Славије“ и ФК „Борца“ Бањалука
Ђоковић освојио завршни мастерс Ђоковић освојио завршни мастерс
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    22h 23m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 16m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    11h 40m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    7h 9m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    10h 1m
    0