Borac nakon 10 godina prvak BiH

23.05.2021. 19:33
0
IZVOR: srpskainfo.com

Fudbaleri Borca, kolo prije kraja, osigurali su titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Banjalučani su u utakmici, kojoj su poslije 19 mjeseci prisustvovali i navijači, pobijedili Tuzla Siti sa 2:0.

Golove za tri boda koja Banjalučanima osiguravaju titulu postigli su kapiten Vranješ i Moraitis.

Već u prvom minutu zaprijetio je Borac. Mehanović je dobio loptu, uposlio Zakarića, ovaj centrirao, a u svom stilu Vranješ u naletu stiže do lopte, šutira glavom, ali preko gola. Nastavili su domaći sa inicijativom, a nova prilika stigla je u osmom minutu.

Zakarić je centrirao iz kornera, Vojnović loptu proslijedio do Brtana koji se nije najbolje snašao pa je prebacio loptu preko gola. U 24. minutu Subić je uputio centaršut , a udarac Mehanovića odbranio je Fejzić.

Golman Tuzla Sitija istakao se i u 36. minutu, Zakarić je centrirao,  Vranješ je odlično skočio, šutirao ali je Fejzić krajnjim naporom spriječio da lopta uđe u mrežu, u padu je zaustavio udarac kapitena Borca i poslao loptu u korner.

Korner je izveo Almedin Ziljkić koji je odlično centrirao, ovaj put Fejzić je uplivao u prazno, na drugoj stativi bio je Vranješ koji se poklonio i glavom poslao loptu u mrežu za veliko slavlje na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Nastavio je Borac ofanzivno i u drugom dijelu, a na samom startu trener Marko Maksimović umjesto Mehanovića poslao je na teren Panajotisa Moraitisa koji mu se zahvalio pogotkom u 59. minutu. Stojan Vranješ je uradio veliki posao na sredini terena, izdržao duel sa dva gostujuća igrača, a onda je sjajno uposlio Ziljkića na desnoj strani. Rezervista Borca je povukao loptu u sredinu, a onda je vrhom kopačke proslijedio do Moraitisa koji sa desetak metara šutira u donji lijevi ugao i matira golmana Nervesa Fejzića.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Monfisu 12. trofej u karijeri Monfisu 12. trofej u karijeri
Gledajte uživo utakmicu između FK „Slavije“ i FK „Borca“ Banjaluka Gledajte uživo utakmicu između FK „Slavije“ i FK „Borca“ Banjaluka
Đoković osvojio završni masters Đoković osvojio završni masters
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    5h 56m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    4h 51m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    22h 13m
    27
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    9h 13m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    23h 59m
    1