Борац први финалиста свесрпског купа

21.12.2019. 19:04
0
ИЗВОР: SportDC

Рукометаши Борца савладали су вечерас у првом полуфиналу Свесрпског купа на Палама, екипу Славије, домаћина, 28:23.

Рукометаши Борца су одлично кренули у ову утакмицу, те за првих осам минута игре нису дозволили екипи Славије да постигну гол. Тек, када је Бенић у 8. минуту погодио за 5:1 Славија је успјела да стигне до првог поготка на мечу. Додатни проблем Славији у овом мечу представљало је одсуство комплетне стандардне бековске линије, Брачковић-Хрбат-Пекић. У таквој ситуацији, велики терет пао је на Мирзу Мимића, а у појединим тренуцима је и капитен Бенић морао прелазити на бековску позицију.

Користио је Горан Томић остатак расположивих снага колико је могао, а појачање у овом мечу Соколовима су представљали Радован Уљаревић и Марко Срдановић из требињског Леотара.   Младе снаге Славије тешко су могле одољевати у првом полувремену расположеним гостима, којима је исто недостајало неколико рукометаша, прије свих најбољи спортиста Републике Српске, Бојан Љубишић.

У наставку сусрета Славија ипак успјева да се врати у меч, изврши какав- такав притисак на екипу Борца, међутим гости успјевају да одбију напад и стигну до побједе 28:23.

Најефикаснији код Славије био је Иван Бенић са осам погодака, а Марко Срдановић је постигао седам. Милош Мочевић је у првом полувремену бранио шта је могао, сакупио је осам успјешних одбрана, а Стефан Трапара је у другом полувремену стигао до пет одбрана. Код Борца, Лука Перић и Никола Јеремић су постигли по пет погодака, први голман Слађан Суботић је сакупио седам интервенција, а Лазар Бера је у наставку сакупио осам успјешних интервенција.

РК СЛАВИЈА – РК БОРАЦ 23:28 (7:15)
СПЦ ''Пеки'', Пале
Гледалаца: 100
Судије: Небојша Бејитовић и Бојан Буразор (оба Козарска Дубица)
Седмерци: Славија 7 (5), Борац 3 (3)
Искључења: Славија  8 минута, Борац 8 минута

Славија:  Трапара 5 одбрана, Мочевић 8 одбрана , Бојовић, Тошић 2, Срдановић 7, Мимић 2, Домазет, Мочевић, Пекић, Карамехмедовић 1, Бенић 8, Уљаревић , Чизмовић 3, Берибака, Делалић, Раонић, Хрбат  Тренер: Горан Томић

Борац: Ракоција, Перић 5, Јеремић 4, Линарес 1, Ђурђевић 1, Тодоровић 4, Њежић, Лукић 2, Кнежевић 4, Суботић 7 одбрана, Вучићевић 1, Рађеновић, Челић 3, Драгичевић 3, Дакић, Бера  8 одбрана, Даничић, Мишковић, Радић 2 одбране Тренер: Мирко Микић

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    7h 28m
    0
  • Слани мафини
    16h 49m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    18h 44m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    16h 38m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    11h 7m
    3