Бореновић и Тривић: “Не треба спречавати рад институција”

09.10.2019. 19:15
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник Партије демократског прогреса, заједно са чланом Главног одбора ПДП Јеленом Тривић, састао се данас у Бањалуци са амбасадором Велике Британије у БиХ Метју Филдом и вођом БиХ тима при британском Министарству иностраних послова Данијелом Фајлером.

Бореновић је током састанка изразио незадовољство због блокаде рада Парламента БиХ.

– Без обзира на фрустрације политичких партија које су наводни побједници избора, не треба да спречавају рад институција-рекао је Бореновић.

Он је истакао да је главни политички приоритет измјена Изборног закона БиХ, на начин да се омогуће фер и поштени избори.

– Треба озбиљно уважити ставове из извјештаја ОЕБС-ове Канцеларије за демократске институције и људска права, којим су потврђене многе неправилности током изборног процеса и дато низ препорука за унапријеђење истог – истакао је лидер ПДП током састанка.

Додао је да извјештај указује и на пристрасан рад јавних РТВ сервиса и да ће окосница политичког дјеловања ПДП бити и њихово враћање у оквире професионалних стандарда, кроз приједлог појачаног парламентарног надзора.

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у БиХ Посланици опозиције траже изјашњење НСРС о Приједлогу Закона о организацији тржишта вина у...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 7m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    13h 59m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 50m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 35m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 36m
    0