Borenović i Trivić: “Ne treba sprečavati rad institucija”

09.10.2019. 19:15
0
IZVOR: srpskainfo.com

Predsjednik Partije demokratskog progresa, zajedno sa članom Glavnog odbora PDP Jelenom Trivić, sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom i vođom BiH tima pri britanskom Ministarstvu inostranih poslova Danijelom Fajlerom.

Borenović je tokom sastanka izrazio nezadovoljstvo zbog blokade rada Parlamenta BiH.

– Bez obzira na frustracije političkih partija koje su navodni pobjednici izbora, ne treba da sprečavaju rad institucija-rekao je Borenović.

On je istakao da je glavni politički prioritet izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori.

– Treba ozbiljno uvažiti stavove iz izvještaja OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, kojim su potvrđene mnoge nepravilnosti tokom izbornog procesa i dato niz preporuka za unaprijeđenje istog – istakao je lider PDP tokom sastanka.

Dodao je da izvještaj ukazuje i na pristrasan rad javnih RTV servisa i da će okosnica političkog djelovanja PDP biti i njihovo vraćanje u okvire profesionalnih standarda, kroz prijedlog pojačanog parlamentarnog nadzora.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH Poslanici opozicije traže izjašnjenje NSRS o Prijedlogu Zakona o organizaciji tržišta vina u...
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    16h 1m
    1
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    19h 49m
    4
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    23h 51m
    0
  • Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj
    22h 49m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    5h 18m
    0