Бореновић: „Шта очекивати од србомрсца него да на најприземнији начин коментарише изборе“

13.10.2022. 20:04
8
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, осудио је данашњу изјаву предсједника Републике Хрватске, Зорана Милановића који је рекао да је Милорад Додик убједљиво добио ове изборе".

Покушава се организовати бањалучки мајдан. Све што сам рекао о Додику, мислим то и даље. Он је од свих могућих опција за Хрвате најприхватљивији. ЦИК, који није под њиховом контролом, избројала је 30.000 гласова предности у односу на Тривићку. На бирачком тијелу које је мање од 600.000. Какав је то критеријум и каква је то уопште држава у којој се поново пребројавају гласови? То је сулудо. То поткопава демократију, рекао је Милановић.

Бореновић је упитао: „Шта очекивати од србомрсца Милановића него да се не суздржи и да на најприземнији начин коментарише изборе одржане у Републици Српској”.

– Колико му је Додик важан као сарадник њихове службе, говори и чињеница да из Загреба јауче да је Додик побиједио, па је преузео и реторику своје агентуре из СНСД и зазива нови „Мајдан“. На његову жалост, ми нећемо дозволити сукоб међу Србима, колико год он и његов партнер Додик то прижељкивали – рекао је Бореновић.

Он каже да је за ПДП комплимент што Милановић лоше говори о потпредсједници странке и кандидату за предсједника Републике Српске Јелени Тривић.

– Када те неко попут Милановића куди, значи да нешто добро радиш. Лоше би било да ико од нас банчи са таквим типом, слави њихове злочиначке акције, као што то ради Додик. Лоше би било да му ћутимо што Србе назива шаком јада, као што му ћути Додик. Лоше би било да му ћутимо на забрану да предсједник Србије, Александар Вучић, посјети највеће српско стратиште, Јасеновац – истакао је Бореновић.

 А када већ помињемо предсједника Србије, како додаје Бореновић, Милановићу могу само једно поручити: „Нека сједне и од Вучића учи шта је дипломатија, државничко понашање и однос према изборима одржаним у Републици Српској и БиХ”.

Пише: Сњежана Карић

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Ja 14.10.2022. 07:47
    Odisej,vodi je kući ako ti je dobra,a drugo ,ako ti vidiš u njoj rijesenje nisi druže dobro,zamisli se.Nije idealno ni ovo ,ali u odnosu na nju je fantasticno
  • Generic placeholder image
    Mirce 14.10.2022. 06:59
    GURAJU NAM ZENU ZA PREDSJEENICU KOJA NI U SVOM RODJENOM SELU NIJE GLASA, JEDNOG JEDINOG OSVOJILA...... Eeeeeee druzeee.
  • Generic placeholder image
    Одисеј 13.10.2022. 22:35
    И треба вам тиранија, боље нисте и заслужили! Плин, гориво, млијеко..., све по скупило 100 %! Стоко, секто!
  • Generic placeholder image
    Aaaa 13.10.2022. 22:21
    Jao Borenovicu jesi pokvaren, pa pored takvih srba kao sto si ti i smecari iz opozicije onda su mi drazi Izetbegovic i ostali mislimani....al sreca narod zna kakvi ste pa niste dobili glasove pa sad na sve nacine se cupate...
  • Generic placeholder image
    A 13.10.2022. 21:30
    Opozicija zlo I naopako...
  • Generic placeholder image
    Petar 13.10.2022. 21:05
    Ponovili ste izbore u Doboju, Srebrenici prošli put pa opet izgubili. Sada ponavljate izbore u Republici Srpskoj. I šta znači rafite, vi koji trebate da promovišete Republiku Srpsku po demokratiji, vi je predstavljate kao necivilizovanu i kriminalizovanu . Mjesto gdje nema demokratije itd. Vi nas koji ne mislimo kao vi a koji smo većina omalovažavate i smatrate manje vrijednim.
  • Generic placeholder image
    Реља 13.10.2022. 20:28
    Јелена Тројанска је у реду ? :)
  • Generic placeholder image
    Ja 13.10.2022. 20:20
    Jadan si Borenovic,sve mi se više gadis
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 41m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 46m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 29m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 35m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    23h 3m
    0