Бореновић: Умјесто грађанима, новац иде у тајкунске руке

01.07.2021. 16:32
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Пљачкашка игра властодржаца се наставља и добија нови облик, у покушају да се из буџета привилегованој фирми уплати скоро 100 милиона КМ за куповину зграде Управе за индиректно опорезивање.

Изјавио је ово предсједник ПДП и посланик у Представничком дому Парламента БиХ Бранислав Бореновић.

- Умјесто да Савјет министара у року 7 дана, колики је рок који им је дао Представнички дом на основу наше иницијативе, донесе одлуку којом налаже Управи за индиректно опорезивање да поништи поступак јавне набавке, заправо је продужен рок за понуду до краја септембра - рекао је Бореновић.

Бореновић каже да је ово игра у којој Савјет министара пребацује одговорност на Управни одбор УИО, иако одбор директно одговара Савјету министара.

Он каже да се власт иде из задужења у задужење да одржи систем, али да умјесто за потребе грађана, бирају да огромне количине новца упумпају у тајкунске џепове.

– Три милиона вакцина смо могли купити за тај новац и завршити имунизацију грађана и у Републици Српској и у ФБиХ. То је само један од примјера. Иако одговорност за непоступање по иницијативи коју је на приједлог Мире Пекић и мене усвојио Представнички дом покушавају пребацивати једни на друге, ми нећемо одустати. Ако било ко буде спреман да стави потпис на овај купопродајни уговор учиниће, иако је Парламент обавезао извршне институције да пониште ову одлуку, тешко кривично дјело, а то никоме не бих савјетовао, јер ће кад-тад одговарати и ићи у затвор. Постоје и разни други инструменти за борбу против овог очигледног криминала и спремни смо их употријебити – каже Бореновић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.07.2021. 19:32
    Ko su tajkuni Borenovicu??? Imena i prezimena da znamo.
Повезане вијести
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 35m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 8m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 34m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 47m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 16m
    3