Borenović: Umjesto građanima, novac ide u tajkunske ruke

01.07.2021. 16:32
1
IZVOR: srpskainfo.com

Pljačkaška igra vlastodržaca se nastavlja i dobija novi oblik, u pokušaju da se iz budžeta privilegovanoj firmi uplati skoro 100 miliona KM za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje.

Izjavio je ovo predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Branislav Borenović.

- Umjesto da Savjet ministara u roku 7 dana, koliki je rok koji im je dao Predstavnički dom na osnovu naše inicijative, donese odluku kojom nalaže Upravi za indirektno oporezivanje da poništi postupak javne nabavke, zapravo je produžen rok za ponudu do kraja septembra - rekao je Borenović.

Borenović kaže da je ovo igra u kojoj Savjet ministara prebacuje odgovornost na Upravni odbor UIO, iako odbor direktno odgovara Savjetu ministara.

On kaže da se vlast ide iz zaduženja u zaduženje da održi sistem, ali da umjesto za potrebe građana, biraju da ogromne količine novca upumpaju u tajkunske džepove.

– Tri miliona vakcina smo mogli kupiti za taj novac i završiti imunizaciju građana i u Republici Srpskoj i u FBiH. To je samo jedan od primjera. Iako odgovornost za nepostupanje po inicijativi koju je na prijedlog Mire Pekić i mene usvojio Predstavnički dom pokušavaju prebacivati jedni na druge, mi nećemo odustati. Ako bilo ko bude spreman da stavi potpis na ovaj kupoprodajni ugovor učiniće, iako je Parlament obavezao izvršne institucije da ponište ovu odluku, teško krivično djelo, a to nikome ne bih savjetovao, jer će kad-tad odgovarati i ići u zatvor. Postoje i razni drugi instrumenti za borbu protiv ovog očiglednog kriminala i spremni smo ih upotrijebiti – kaže Borenović.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 01.07.2021. 19:32
    Ko su tajkuni Borenovicu??? Imena i prezimena da znamo.
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
Obućari i tekstilci šiju gubitke Obućari i tekstilci šiju gubitke
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    16h 23m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    17h 36m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    18h 16m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    10h 39m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
    9h 50m
    0