БОРС позвао грађане на мирни протест

15.04.2022. 19:21
3
ИЗВОР: glassrpske.com

Борачка организација Републике Српске /БОРС/ одржаће у сриједу, 20. априла, у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" с циљем борбе за очувањем одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране, изјавио је предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић.

Александар Савић, предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске истакао је да сви треба да буду на једном мјесту као 1992. године. 

- Сви да буду у истој колони. Сви припадници борачких организација, осталих невладиних организација проистеклих из отаџбинског рата, грађани, сви они које воле Српску. Да буду власт, опозиција и припадници свих политичких партија. Овог пута смо сви заједно јаки, а јаки смо једноставно ако будемо на једном мјесту - навео је Савић.

Савић је нагласио да већ почињу припреме за одржавање овог скупа који ће бити одржан на Тргу Крајине са почетком у 17.00 часова.

Нагласио је да је Република Српска завјет свих грађана. и да се морају поштовати највиши органи Републике Српске.

Он је позвао грађане да масовно присуствују овом скупу, нагласивши да БОРС не жели никакву подјелу, јер је ово, како је рекао, "борба у мирнодопским условима".

- Ми стојимо иза одлука наших институција и требамо да их очувамо без обзира на све унутрашње проблеме које имамо. Одлуке наших институција и саме институције ни у ком случају не смију бити дерогиране - поручио је Савић.

Он је оцијенио да Кристијан Шмит одлуке које доноси у БиХ ни у ком случају не би смио, нити могао донијети у било којој покрајини своје државе /Њемачке/, а још мање у некој другој земљи, истичући да оне не иду у корист ниједном народу у БиХ.

- Ми, грађани Српске, бирамо своје представнике које ћемо за њихов рад наградити или казнити на изборима, а не представнике који ће сједити у клупама и слушати неке са стране који доносе одлуке у њихове име и тако годинама - рекао је Савић.

Он је навео да се због мира и слободне Европе и свијета мора томе стати у крај и да се једном јасно каже да одлуке доносе изабрани представници у скупштинским клупама. 

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    92-95 17.04.2022. 19:00
    Boracki dodatak mjesecni 75 KM,godisnji 160 KM, a skup neka profiteri pune,nek ostave mjesta za politicare i tajkune.
  • Generic placeholder image
    Petar 17.04.2022. 17:49
    Mirne proteste treba podržati svaki gradjanin Republike Srpske. Na protestima treba poslati poruku da narod Republike Srpske ne podržava pracno nasilje i diktaturu visokih predstavnika i ambasadora kvinte. Podržavamo Ustav, demokratiju i vladavinu prava. Protiv smo centralizacije BiH. Pozicija i opozicija svoje snage i borbu za fotelje treba ostaviti za izbore u Oktobru. Republiku Srpsku je stvorila VRS i narod Republike Srpske i ona je veća od političkih interesa.
  • Generic placeholder image
    Krle 16.04.2022. 17:44
    Hoću sve letim da što prje stignem na protest. Zvuči previše providno da se borci samo pozivaju i angažuju kad su potrebni vladajućoj strukturi. Većina boraca teško živi i zlopati se, i nije lijepo ni humano ih koristiti samo za "jednokratnu" upotrebu. Kad im treba dati i povećati prinadležnosti koje im po zakonu pripadaju, tada ta gospoda postaju gluhi i nijemi. Nema od toga ništa, neka ide na protest onaj kome se ide. Nikakve koristi i efekta od tih protesta neće biti, kad nam drugi "kroje kapu".
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 9m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 24m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 7m
    0