BORS pozvao građane na mirni protest

15.04.2022. 19:21
3
IZVOR: glassrpske.com

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ održaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" s ciljem borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane, izjavio je predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić.

Aleksandar Savić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske istakao je da svi treba da budu na jednom mjestu kao 1992. godine. 

- Svi da budu u istoj koloni. Svi pripadnici boračkih organizacija, ostalih nevladinih organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata, građani, svi oni koje vole Srpsku. Da budu vlast, opozicija i pripadnici svih političkih partija. Ovog puta smo svi zajedno jaki, a jaki smo jednostavno ako budemo na jednom mjestu - naveo je Savić.

Savić je naglasio da već počinju pripreme za održavanje ovog skupa koji će biti održan na Trgu Krajine sa početkom u 17.00 časova.

Naglasio je da je Republika Srpska zavjet svih građana. i da se moraju poštovati najviši organi Republike Srpske.

On je pozvao građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS ne želi nikakvu podjelu, jer je ovo, kako je rekao, "borba u mirnodopskim uslovima".

- Mi stojimo iza odluka naših institucija i trebamo da ih očuvamo bez obzira na sve unutrašnje probleme koje imamo. Odluke naših institucija i same institucije ni u kom slučaju ne smiju biti derogirane - poručio je Savić.

On je ocijenio da Kristijan Šmit odluke koje donosi u BiH ni u kom slučaju ne bi smio, niti mogao donijeti u bilo kojoj pokrajini svoje države /Njemačke/, a još manje u nekoj drugoj zemlji, ističući da one ne idu u korist nijednom narodu u BiH.

- Mi, građani Srpske, biramo svoje predstavnike koje ćemo za njihov rad nagraditi ili kazniti na izborima, a ne predstavnike koji će sjediti u klupama i slušati neke sa strane koji donose odluke u njihove ime i tako godinama - rekao je Savić.

On je naveo da se zbog mira i slobodne Evrope i svijeta mora tome stati u kraj i da se jednom jasno kaže da odluke donose izabrani predstavnici u skupštinskim klupama. 

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    92-95 17.04.2022. 19:00
    Boracki dodatak mjesecni 75 KM,godisnji 160 KM, a skup neka profiteri pune,nek ostave mjesta za politicare i tajkune.
  • Generic placeholder image
    Petar 17.04.2022. 17:49
    Mirne proteste treba podržati svaki gradjanin Republike Srpske. Na protestima treba poslati poruku da narod Republike Srpske ne podržava pracno nasilje i diktaturu visokih predstavnika i ambasadora kvinte. Podržavamo Ustav, demokratiju i vladavinu prava. Protiv smo centralizacije BiH. Pozicija i opozicija svoje snage i borbu za fotelje treba ostaviti za izbore u Oktobru. Republiku Srpsku je stvorila VRS i narod Republike Srpske i ona je veća od političkih interesa.
  • Generic placeholder image
    Krle 16.04.2022. 17:44
    Hoću sve letim da što prje stignem na protest. Zvuči previše providno da se borci samo pozivaju i angažuju kad su potrebni vladajućoj strukturi. Većina boraca teško živi i zlopati se, i nije lijepo ni humano ih koristiti samo za "jednokratnu" upotrebu. Kad im treba dati i povećati prinadležnosti koje im po zakonu pripadaju, tada ta gospoda postaju gluhi i nijemi. Nema od toga ništa, neka ide na protest onaj kome se ide. Nikakve koristi i efekta od tih protesta neće biti, kad nam drugi "kroje kapu".
Povezane vijesti
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    18h 21m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 5m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    11h 50m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    8h 49m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    8h 55m
    0