Бошковић: Мало ми је недостајало да опет заплачем

31.12.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ако бисте некоме да пожелите све најбоље за празнике, зажелите да буду попут Тијане Бошковић.

Јер то значи да ће бити успјешни, срећни, да ће остварити своје циљеве. Ма да ће бити изванредни. Прави шампиони у ономе што раде.

Српска одбојкашица је током 2022. године потврдила да је најбоља на свијету. Нешто што су навијачи српске репрезентације знали и када су се помињала друга имена…

Као капитен је Тијана овог октобра предводила “плаве даме” до свјетског трона. Као прва међу једнакима, али и као она која “игра други спорт”.

Сузе су јој текле у Апелдрону послије освојене свјетске титуле. Заискриле су јој поново очи када је у Београду, на крају веома успјешне године, поново гледала снимке посљедњег поена финалног меча против Бразила и славља на терену.

Ти инсерти најављивали су и још једну награду за Бошковићеву – признање Одбојкашког савеза Србије.

– Била сам изузетно емотивна, мало је фалило да заплачем, јер нисам имала довољно времена да размислим о свему и да се слегну утисци – признала је Тијана.

Поклоници одбојке дуго су аплаудирали 25-годишњакињи када је излазила по награду. У свом стилу, уз осмеијех им је поручила једно кратко – хвала.

– Само сам питала треба ли нешто да кажем, рекли су ми да нема потребе јер сам најбоља на свијету – насмијала се поново.

Слика

Фото: FIVB

– Све у свему, лијеп новогодишњи поклон. Морам да напоменем да бих вољела ову награду да подијелим са саиграчицама. Имале смо феноменално љето и опет ћу рећи привилегија је бити дио овакве групе.

Србија је до свјетског трона дошла без изгубљеног меча – у 12 утакмица противницама су препустиле само пет сетова. Одлучно, храбро и доминантно су дјеловале “плаве даме”. Знале су да је злато њихово. Чак и током оног четвртфиналног дуела са Пољском који су ријешиле у тајбрејку.

– Било је јако тешко, иако на терену није изгледало. Изгледало је лако, али није било тако. На крају, показале смо да смо најбоље кад је најважније, да нас краси заједништво.

Пред свјетским шампионкама ће у новој години бити нови изазови – играће у Лиги нација, а онда их чекају Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре. И то са новим селектором.

Данијеле Сантарели је одлучио да преузме селекцију Турске, а у експресном року замијенио га је Ђовани Гвидети.

– Скоро смо причале о томе у Истанбулу, али нисам вјеровала да се ствари могу одвити тако брзо. Већ сада знамо име нашег новог селектора. Мислим да је Ђовани био прави избор и рјешење послије одласка Данијелеа. Ми смо са Данијелеом имале изузетно успјешну сарадњу, освојена је бронза у Лиги нација и одбраниле смо свјетско злато. Али наравно окрећемо се 2023. Не сумњам да ћемо се брзо навићи на промјене.

Добро Бошковићева познаје новог селектора, с обзиром на то да су већ годинама ривали у турском првенству. Тијана у дресу Езачибашија, а Гвидети на клупи Вакифбанка.

– Оно што је најважније је да ће на челу репрезентације бити велики стручњак, човјек који иза себе има завидне успјехе. Вјерујем да ћемо наставити истим путем.

Са великим очекивањима навијачи српских одбојкашица дочекују нова такмичења. А капитен скромно поручује:

– Ја бих била задовољна да наредна година буде бар подједнако успјешна као 2022. Наравно, себи и свим људима желим првенствено добро здравље, успјешну нову годину, да буду задовољни, испуњени и окружени људима које воле.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу Тијана Бошковић проглашена за најкориснију играчицу
Езачибаши потврдио продужетак сарадње са Тијаном Бошковић Езачибаши потврдио продужетак сарадње са Тијаном Бошковић
Тијана Бошковић постала првак свијета у клупској одбојци Тијана Бошковић постала првак свијета у клупској одбојци
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    13h 17m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    14h 1m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    18h 6m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    18h 10m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    3h 37m
    0