Bošković: Malo mi je nedostajalo da opet zaplačem

31.12.2022. 13:31
0
IZVOR: srpskainfo.com

Ako biste nekome da poželite sve najbolje za praznike, zaželite da budu poput Tijane Bošković.

Jer to znači da će biti uspješni, srećni, da će ostvariti svoje ciljeve. Ma da će biti izvanredni. Pravi šampioni u onome što rade.

Srpska odbojkašica je tokom 2022. godine potvrdila da je najbolja na svijetu. Nešto što su navijači srpske reprezentacije znali i kada su se pominjala druga imena…

Kao kapiten je Tijana ovog oktobra predvodila “plave dame” do svjetskog trona. Kao prva među jednakima, ali i kao ona koja “igra drugi sport”.

Suze su joj tekle u Apeldronu poslije osvojene svjetske titule. Zaiskrile su joj ponovo oči kada je u Beogradu, na kraju veoma uspješne godine, ponovo gledala snimke posljednjeg poena finalnog meča protiv Brazila i slavlja na terenu.

Ti inserti najavljivali su i još jednu nagradu za Boškovićevu – priznanje Odbojkaškog saveza Srbije.

– Bila sam izuzetno emotivna, malo je falilo da zaplačem, jer nisam imala dovoljno vremena da razmislim o svemu i da se slegnu utisci – priznala je Tijana.

Poklonici odbojke dugo su aplaudirali 25-godišnjakinji kada je izlazila po nagradu. U svom stilu, uz osmeijeh im je poručila jedno kratko – hvala.

– Samo sam pitala treba li nešto da kažem, rekli su mi da nema potrebe jer sam najbolja na svijetu – nasmijala se ponovo.

Slika

Foto: FIVB

– Sve u svemu, lijep novogodišnji poklon. Moram da napomenem da bih voljela ovu nagradu da podijelim sa saigračicama. Imale smo fenomenalno ljeto i opet ću reći privilegija je biti dio ovakve grupe.

Srbija je do svjetskog trona došla bez izgubljenog meča – u 12 utakmica protivnicama su prepustile samo pet setova. Odlučno, hrabro i dominantno su djelovale “plave dame”. Znale su da je zlato njihovo. Čak i tokom onog četvrtfinalnog duela sa Poljskom koji su riješile u tajbrejku.

– Bilo je jako teško, iako na terenu nije izgledalo. Izgledalo je lako, ali nije bilo tako. Na kraju, pokazale smo da smo najbolje kad je najvažnije, da nas krasi zajedništvo.

Pred svjetskim šampionkama će u novoj godini biti novi izazovi – igraće u Ligi nacija, a onda ih čekaju Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. I to sa novim selektorom.

Danijele Santareli je odlučio da preuzme selekciju Turske, a u ekspresnom roku zamijenio ga je Đovani Gvideti.

– Skoro smo pričale o tome u Istanbulu, ali nisam vjerovala da se stvari mogu odviti tako brzo. Već sada znamo ime našeg novog selektora. Mislim da je Đovani bio pravi izbor i rješenje poslije odlaska Danijelea. Mi smo sa Danijeleom imale izuzetno uspješnu saradnju, osvojena je bronza u Ligi nacija i odbranile smo svjetsko zlato. Ali naravno okrećemo se 2023. Ne sumnjam da ćemo se brzo navići na promjene.

Dobro Boškovićeva poznaje novog selektora, s obzirom na to da su već godinama rivali u turskom prvenstvu. Tijana u dresu Ezačibašija, a Gvideti na klupi Vakifbanka.

– Ono što je najvažnije je da će na čelu reprezentacije biti veliki stručnjak, čovjek koji iza sebe ima zavidne uspjehe. Vjerujem da ćemo nastaviti istim putem.

Sa velikim očekivanjima navijači srpskih odbojkašica dočekuju nova takmičenja. A kapiten skromno poručuje:

– Ja bih bila zadovoljna da naredna godina bude bar podjednako uspješna kao 2022. Naravno, sebi i svim ljudima želim prvenstveno dobro zdravlje, uspješnu novu godinu, da budu zadovoljni, ispunjeni i okruženi ljudima koje vole.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu
Ezačibaši potvrdio produžetak saradnje sa Tijanom Bošković Ezačibaši potvrdio produžetak saradnje sa Tijanom Bošković
Tijana Bošković postala prvak svijeta u klupskoj odbojci Tijana Bošković postala prvak svijeta u klupskoj odbojci
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    19h 7m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    16h 36m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    10h 50m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    15h 54m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    7h 2m
    0