Божићна академија у Источном Сарајеву - Историја српског народа и страдања везана за Божић

04.01.2023. 20:15
0
ИЗВОР: katera.news

У Источном Новом Сарајеву вечерас је почела свечана Божићна академија, коју организује ова локална заједница, а на којој ће наступити Музички састав “Катера“, вокални солиста Тамара Митровић, док ће о Божићу бесједити протојереј ставрофор Дарко Ђого.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да се нада ће уз све благодати које доноси Божић као најрадоснији хришћански празник организовање академије постати традицонално.

Слика

Фото: katera.news

- Божићна академија треба да постане традиционална и да се на њој окупљамо и слушамо пригодне бесједе свештених лица и музичке нумере, а све у циљу стварања празничне атмосфере и промовисање породичних вриједности - рекао је Катић.

Он је нагласио да је управо вријеме пред божићне празнике одлична прилика да се његују породичне вриједности и окупљања породица.

Катић је искористио прилику да свим суграђанима пожели све најбоље у предстојећим божићним празницима, да их проведу у здрављу, миру и весељу са својим најмилијим.

Слика

Фото: katera.news

Протојереј ставрофор Дарко Ђого истакао је да ће расвијетлити смисао Божића у неком контексту који је данас неопходан.

-  Свакако она вјечита истина и тајна – да је Бог постао човјек и да је увијек ту са нама и у сваком аспекту нашега живота. Чини ми се да је данас нарочито неопходно расвијетлити жртвену страну Божића и како је овај најрадоснији празник повезан кроз историју српског народа и нашим страдањима која су често била управо на Божић – рекао је протојереј ставрофор Ђого.

Према његовим ријечима, потребно је повезати Божић и са неком друштвеном проблематиком коју данас видимо, као и стрампутицама којим смо се као друштво предали.

- Тек када нас Бог који постаје човјек загрли и када нас у том загрљају опомене и уздигне ми заправо можемо за себе да кажемо да смо хришћани и да је порука Божића дошла до нас – истакао је протојереј ставрофор Ђого.

Слика

Фото: katera.news

Члан музичког састава „Катера“ Лука Новосел рекао је да ће се представити са неколико духовних и свјетовних пјесама, те неколицином ауторских пјесама.

- Надам се да ћемо нашом музиком употпунили атмосферу Божића и да ћемо тако кренути ка најрадоснијем хришћанском празнику и у славље поводом Дана Републике Српске 9. јануара - рекао је Новосел.

Он се захвалио начелнику Катићу и цијелој Лукавичкој парохији на позиву да учествују у вечерашњој академији.

Коментари 0
Повезане вијести
Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО) Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
Најчитаније
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    22h 56m
    6
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    3h 57m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    19h 59m
    2
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    4h 45m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    1h 43m
    0