Божићни турнир у футсалу се враћа у Источно Сарајево

09.11.2022. 13:39
0
ИЗВОР: katera.news

Божићни турнир у футсалу се враћа у Источно Сарајево, а како је најављено на данашњој конференцији за новинаре у Источном Новом Сарајеву, трајаће од 27. 12. 2022. до 13. 1. 2023. године.

Начелник општине Источно Ново Сарајево и предсједник Организационог одбор овог турнира Јован Катић изјавио је да се турнир организује у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.

-  Овај турнир је некада био препознатљив, а ми сада настојимо да му вратимо стару славу. Желимо да организујемо турнир који ће окупити квалитетне екипе и који ће постати бренд Источног Сарајева – рекао је Катић.

Према његовим ријечима, наградни фонд турнира износи 15.500 КМ.

-  Вјерујем да ћемо привући велики број екипа из Србије, Црне Горе и Хрватске. Првопласирана екипа ће освојити 12.000 КМ, екипа која заузме друго мјесто 2.000 КМ, трећепласирана 1.000, док ће екипа која освоји четврто мјесто добити 500 КМ – истакао је Катић.

Како истиче, након финала турнира услиједиће дочек Српске нове године уз концерт Банета Мојићевића.

- Наградни фонд, као и чињеница да је овај турнир уврштен у званични календар Фудвалског савеза Републике Српске, чини га врло озбиљним – рекао је Катић.

Катић је додао да ће за потребе организације и одржавања овог турнира бити отворене званичне "Инстаграм" и "Фејсбук" странице на којим ће бити доступне све потребне информације.

Мирко Чампара, директор Божићнег турнира у футсалу, рекао је да ће екипе које буду учествовале бити безбиједне и имати квалитетно суђење.

Већ сада имамо заинтересованих екипа, а ми ћемо се потрудити да их буде што више. Такође, замолио бих грађане Источног Сарајева да овај турнир доживе као „свој“ и да сви заједно настојимо да овај турнир напредује и расте – рекао је Чампара.

Чампара је изразио наду да ће овај турнир бити спектакуларан, те да ће посјетиоци уживати у квалитетном футсалу.

- Према пропозицијама, максималан број пријављених екипа је 32, а ове године моћи ће учествовати само сениори. Још није познато да ли ће се организовати турнир за млађе селекције, како је то било до сада – рекао је Чампара.

Божићни турнир у футсалу биће одржан у новој спортској дворани на Тргу Србија“ у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 53m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 59m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 26m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 18m
    0