Božićni turnir u futsalu se vraća u Istočno Sarajevo

09.11.2022. 13:39
0
IZVOR: katera.news

Božićni turnir u futsalu se vraća u Istočno Sarajevo, a kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Novom Sarajevu, trajaće od 27. 12. 2022. do 13. 1. 2023. godine.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i predsjednik Organizacionog odbor ovog turnira Jovan Katić izjavio je da se turnir organizuje u okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“.

-  Ovaj turnir je nekada bio prepoznatljiv, a mi sada nastojimo da mu vratimo staru slavu. Želimo da organizujemo turnir koji će okupiti kvalitetne ekipe i koji će postati brend Istočnog Sarajeva – rekao je Katić.

Prema njegovim riječima, nagradni fond turnira iznosi 15.500 KM.

-  Vjerujem da ćemo privući veliki broj ekipa iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Prvoplasirana ekipa će osvojiti 12.000 KM, ekipa koja zauzme drugo mjesto 2.000 KM, trećeplasirana 1.000, dok će ekipa koja osvoji četvrto mjesto dobiti 500 KM – istakao je Katić.

Kako ističe, nakon finala turnira uslijediće doček Srpske nove godine uz koncert Baneta Mojićevića.

- Nagradni fond, kao i činjenica da je ovaj turnir uvršten u zvanični kalendar Fudvalskog saveza Republike Srpske, čini ga vrlo ozbiljnim – rekao je Katić.

Katić je dodao da će za potrebe organizacije i održavanja ovog turnira biti otvorene zvanične "Instagram" i "Fejsbuk" stranice na kojim će biti dostupne sve potrebne informacije.

Mirko Čampara, direktor Božićneg turnira u futsalu, rekao je da će ekipe koje budu učestvovale biti bezbijedne i imati kvalitetno suđenje.

Već sada imamo zainteresovanih ekipa, a mi ćemo se potruditi da ih bude što više. Takođe, zamolio bih građane Istočnog Sarajeva da ovaj turnir dožive kao „svoj“ i da svi zajedno nastojimo da ovaj turnir napreduje i raste – rekao je Čampara.

Čampara je izrazio nadu da će ovaj turnir biti spektakularan, te da će posjetioci uživati u kvalitetnom futsalu.

- Prema propozicijama, maksimalan broj prijavljenih ekipa je 32, a ove godine moći će učestvovati samo seniori. Još nije poznato da li će se organizovati turnir za mlađe selekcije, kako je to bilo do sada – rekao je Čampara.

Božićni turnir u futsalu biće održan u novoj sportskoj dvorani na Trgu Srbija“ u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    22h 54m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    22h 25m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    18h 41m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    14h 36m
    3
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    22h 48m
    0