Божовић: Да ли наш лични интегритет и достојанство вриједи као новчаница од 100 КМ?

12.08.2022. 10:10
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић огласио се поводом најављених исплата помоћи пензионерима и студентима у Републици Српској, како каже помпезно, уз отрцане фразе које фингирају очинску и дјечију бригу (по потреби) српског члана Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, исплатом помоћи од 100 КМ режим, свјесно или не, по ко зна који пут шаље поруку да није у стању државом управљати системски, стратешки и државотворно.

- Држава нема неки свој џепарац, неки новац који је оставила са стране, у сламарици или старој чарапи, него само и искључиво само новац ваш и новац мој, који је прикупила опорезујући вас и мене и вашег комшију и доктора који вам лијечи дијете и оног истог пензионера и студента којем најављује помоћ – рекао је Божовић.

Он је упозорио да држава почиње да исписује своју смртовницу оног тренутка када помисли да је изнад народа који је изградио њене темеље.

- Не улазећи у то колико је уопште апсурдно да српски члан Предсједништва БиХ славодобитно најављује исплату помоћи било коме, јер нити је надлежан, нити овлаштен за тако нешто, чиме се јасно ставља до знања да смо престали бити демократија и постали партократија најгоре врсте - нагласио је Божовић.

Божовић напомиње да је системски уништено школство, као и пензиони фонд који се мјесецима допуњује из буџета, кредитима, државним обвезницама и трезорским записима.

- Неукусно је захваљивати се новчаницом од 100 КМ пензионерима, као да послије септембра не долази октобар у којем тих 100 КМ више неће бити, осим уколико овакав режим не рачуна на то да за многе октобра и неће бити. Бахато је студентима рећи да ће им 100 КМ олакшати припреме за академску и школску годину, нарочито ако знамо како студенти из Републике Српске не бјеже масовно због климе, него управо због тог и таквог система - истакао је он.

Овако би се, према његовим ријечима, могло наставити до јутра, набрајајући све оне вриједности које су системски уништене од стране овог и оваквог режима.

- Једина ствар коју је овај однародовани режим системски радио свих ових година је изградња дубоко неправедног друштва, у којем младе жене могу планирати породицу само уколико су државне службенице и друштва у којем, уколико се усуде да пожеле професионалну каријеру, свјесно пристају да буду мање плаћене од својих колега мушкараца за исти посао – рекао је Божовић.

Он сматра да је све, увијек и искључиво у нама.

-Ипак, рјешење је увијек и искључиво у нама - у нашој одлуци да ли наш лични интегритет и достојанство вриједи као новчаница од 100 КМ или желимо бити студенти који студирају на универзитетима на којима су ствари системски уређене, пензионери који достојанство уживају у заслуженој пензији, мајке чији је статус постављен као најважнији ресурс друштва, младе жене чија се способност и рад једнако цијени – закључио је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Божовић: Поштовати жртву сарајевских Срба у егзодусу Божовић: Поштовати жртву сарајевских Срба у егзодусу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 25m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 17m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 8m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 53m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 0m
    4