Božović: Da li naš lični integritet i dostojanstvo vrijedi kao novčanica od 100 KM?

12.08.2022. 10:10
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović oglasio se povodom najavljenih isplata pomoći penzionerima i studentima u Republici Srpskoj, kako kaže pompezno, uz otrcane fraze koje fingiraju očinsku i dječiju brigu (po potrebi) srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, isplatom pomoći od 100 KM režim, svjesno ili ne, po ko zna koji put šalje poruku da nije u stanju državom upravljati sistemski, strateški i državotvorno.

- Država nema neki svoj džeparac, neki novac koji je ostavila sa strane, u slamarici ili staroj čarapi, nego samo i isključivo samo novac vaš i novac moj, koji je prikupila oporezujući vas i mene i vašeg komšiju i doktora koji vam liječi dijete i onog istog penzionera i studenta kojem najavljuje pomoć – rekao je Božović.

On je upozorio da država počinje da ispisuje svoju smrtovnicu onog trenutka kada pomisli da je iznad naroda koji je izgradio njene temelje.

- Ne ulazeći u to koliko je uopšte apsurdno da srpski član Predsjedništva BiH slavodobitno najavljuje isplatu pomoći bilo kome, jer niti je nadležan, niti ovlašten za tako nešto, čime se jasno stavlja do znanja da smo prestali biti demokratija i postali partokratija najgore vrste - naglasio je Božović.

Božović napominje da je sistemski uništeno školstvo, kao i penzioni fond koji se mjesecima dopunjuje iz budžeta, kreditima, državnim obveznicama i trezorskim zapisima.

- Neukusno je zahvaljivati se novčanicom od 100 KM penzionerima, kao da poslije septembra ne dolazi oktobar u kojem tih 100 KM više neće biti, osim ukoliko ovakav režim ne računa na to da za mnoge oktobra i neće biti. Bahato je studentima reći da će im 100 KM olakšati pripreme za akademsku i školsku godinu, naročito ako znamo kako studenti iz Republike Srpske ne bježe masovno zbog klime, nego upravo zbog tog i takvog sistema - istakao je on.

Ovako bi se, prema njegovim riječima, moglo nastaviti do jutra, nabrajajući sve one vrijednosti koje su sistemski uništene od strane ovog i ovakvog režima.

- Jedina stvar koju je ovaj odnarodovani režim sistemski radio svih ovih godina je izgradnja duboko nepravednog društva, u kojem mlade žene mogu planirati porodicu samo ukoliko su državne službenice i društva u kojem, ukoliko se usude da požele profesionalnu karijeru, svjesno pristaju da budu manje plaćene od svojih kolega muškaraca za isti posao – rekao je Božović.

On smatra da je sve, uvijek i isključivo u nama.

-Ipak, rješenje je uvijek i isključivo u nama - u našoj odluci da li naš lični integritet i dostojanstvo vrijedi kao novčanica od 100 KM ili želimo biti studenti koji studiraju na univerzitetima na kojima su stvari sistemski uređene, penzioneri koji dostojanstvo uživaju u zasluženoj penziji, majke čiji je status postavljen kao najvažniji resurs društva, mlade žene čija se sposobnost i rad jednako cijeni – zaključio je Božović.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva Podržana inicijativa o formiranju direkcije za planiranje izgradnje Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    23h 47m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    5h 58m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    6h 42m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    10h 47m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    10h 51m
    2