Божовић: Хитно ријешити питање изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа"

05.03.2024. 20:25
3
ИЗВОР: katera.news

У Источном Сарајеву данас је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелницима општина из састава града.

На састанку је разговарано о најбитнијим активностима и пројектима на нивоу града, а начелник општине Источна Илиџа Маринк Божовић навео је да је заступао интерес ове локалне заједнице и Источног Сарајева.

- Сложили смо се да постоје бројни важни пројекти у Источном Сарајеву. Ја сам, када је Источна Илиџа у питању још једном, и, искрено говорећи, на ивици стрпљења, подсјетио на хитност рјешавања питања изградње Средњошколског центра "Источна Илиџа". За све одговорне људе који опструишу или не раде ништа по питању овог пројекта имам само једну поруку: ви сте непријатељи наше дјеце. Сјајне дјеце, која, упркос ужасним условима у којима се сада школују, остварују одличне резултате – истакао је Божовић.

Он је додао да је други проблем, о којем је и раније говорио, потреба да се ријеши свакодневни колапс у саобраћају на регионалном путу М-18, од моста у Војковићима, Равногорском улицом до Куле и споја са Улицом Војводе Радомира Путника, као и даљим токим ове улице и спајањем са Источним Новим Сарајевом.

Такође, додао је, говорио је и о проблему који се тиче регулације корита ријеке Жељезнице у Војковићима.

- Желим истаћи да у свакој прилици истичем стратeшки значај Источног Сарајева, чији грађани никада не смију бити угрожени политикама које се воде. А политика коју ја заступам се значајно разликују од политике актуелне власти – закључио је он.

Састанку су присуствовали и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, те начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Сокоца Милован Бјелица и Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Nada 07.03.2024. 11:44
    Postovana redakcijo, Komentarisala sam sa poznatom izrekom MARK TWAINA .Vi je niste objavili. Pitam se zasto,a upitaj te se I vi.????????
  • Generic placeholder image
    Rada 06.03.2024. 23:31
    Marinko je izgleda jedini sa petljom. Sve pohvale
  • Generic placeholder image
    Radmila 06.03.2024. 03:31
    Zar nas predsjednik nece opet voditi na granicu. Doci ce sa Igorom i Goricom da budu sa nama. Aha ali u panjevima. Moj narode otvori cetvere oci. Ako zapuca Dodik ce preko granice a mi da stradama. Samo umjerena politika ima smisla i ekonomsko jacanje
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 9m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 31m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 46m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 39m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 45m
    1