Božović: Hitno riješiti pitanje izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža"

05.03.2024. 20:25
3
IZVOR: katera.news

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština iz sastava grada.

Na sastanku je razgovarano o najbitnijim aktivnostima i projektima na nivou grada, a načelnik opštine Istočna Ilidža Marink Božović naveo je da je zastupao interes ove lokalne zajednice i Istočnog Sarajeva.

- Složili smo se da postoje brojni važni projekti u Istočnom Sarajevu. Ja sam, kada je Istočna Ilidža u pitanju još jednom, i, iskreno govoreći, na ivici strpljenja, podsjetio na hitnost rješavanja pitanja izgradnje Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža". Za sve odgovorne ljude koji opstruišu ili ne rade ništa po pitanju ovog projekta imam samo jednu poruku: vi ste neprijatelji naše djece. Sjajne djece, koja, uprkos užasnim uslovima u kojima se sada školuju, ostvaruju odlične rezultate – istakao je Božović.

On je dodao da je drugi problem, o kojem je i ranije govorio, potreba da se riješi svakodnevni kolaps u saobraćaju na regionalnom putu M-18, od mosta u Vojkovićima, Ravnogorskom ulicom do Kule i spoja sa Ulicom Vojvode Radomira Putnika, kao i daljim tokim ove ulice i spajanjem sa Istočnim Novim Sarajevom.

Takođe, dodao je, govorio je i o problemu koji se tiče regulacije korita rijeke Željeznice u Vojkovićima.

- Želim istaći da u svakoj prilici ističem strateški značaj Istočnog Sarajeva, čiji građani nikada ne smiju biti ugroženi politikama koje se vode. A politika koju ja zastupam se značajno razlikuju od politike aktuelne vlasti – zaključio je on.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, uprave i lokalne samouprave Senka Jujić i za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, te načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Sokoca Milovan Bjelica i Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Nada 07.03.2024. 11:44
    Postovana redakcijo, Komentarisala sam sa poznatom izrekom MARK TWAINA .Vi je niste objavili. Pitam se zasto,a upitaj te se I vi.????????
  • Generic placeholder image
    Rada 06.03.2024. 23:31
    Marinko je izgleda jedini sa petljom. Sve pohvale
  • Generic placeholder image
    Radmila 06.03.2024. 03:31
    Zar nas predsjednik nece opet voditi na granicu. Doci ce sa Igorom i Goricom da budu sa nama. Aha ali u panjevima. Moj narode otvori cetvere oci. Ako zapuca Dodik ce preko granice a mi da stradama. Samo umjerena politika ima smisla i ekonomsko jacanje
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 55m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    14h 9m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    14h 1m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    16h 26m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    4h 50m
    0