Божовић: „Илиџа путеви“ ће током дана посути саобраћајнице

24.03.2020. 11:00
0
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је јутрос због снијега предузећу "Илиџа путеви" издат налог да поспе саобраћајнице на подручју ове локалне заједнице, што ће, како је навео, веома брзо бити урађено.

Божовић је Срни рекао да је одржавање примарних саобраћајница у овој општини у надлежности предузећа "Романија путеви", које је јутрос већ посуло путеве, а да ће остатак посла током дана обавити "Илиџа путеви".

Према његовим ријечима, уговор са "Илиџа путевима" о зимском одржавању истекао је 15. марта, што није случај само у Источној Илиџи, већ у свим локалним заједницама у Републици Српској.

- Ми имамо потписан уговор о љетном одржавању са другом фирмом, а којим није предвиђено одржавање улица и чишћење снијега. Пошто смо у ситуацији да пада снијег, посебно уговарамо излазак предузећа која имају фракцију, а то су у овом случају `Илиџа путеви`, који ће данас и посути саобраћајнице - појаснио је Божовић.

Он је додао да ће, уколико за тим буде потребе, саобраћајнице бити чишћене по истом приципу како су чишћене и током зимске сезоне.

Директор "Илиџа путева" Добривоје Братић изјавио је раније Срни да ово предузеће јутрос није чистило путеве на подручју општине Источна Илиџа јер је двогодишњи уговор са општинском управом истекао 15. марта.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и нова радна мјеста Божовић: Гласати одговорно и поштено за тим који је у Источну Илиџу довео привреднике и но...
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    8h 9m
    10
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    7h 46m
    0
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    3h 34m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    8h 18m
    4
  • Компликован политички систем: На овај начин се рачунају мандати у БиХ
    20h 59m
    0