Божовић: Истинска жртва да се не девалвира неким лажним скуповима „граничара“

20.11.2023. 20:00
3
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа, на челу са начелником Маринком Божовићем и свештенством парохије Добрињске, дочекала је вечерас српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић и премијера Републике Српске Радована Вишковића.

Цвијановићева и Вишковић су посјетили Храм Светог Василија Острошког у овој општини и Спомен-цркву Светог Великомученика Димитрија, у којој су уписана имена 2.793 погинула борца, који су дали животе за опстанак Срба на овим просторима.

Божовић је подсјетио да је Спомен-црква страдалим херојима Сарајевско-романијске регије у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату овећана ове године осмог новембра, на Митровдан, те да су, многи представници власти Републике Српске, очигледно несвјесни тежине тренутка, пропустили тај дан.

- Као кум славе имао сам ту част да стојим поред мајки, очева, сестара, жена, дјеце наших јединих и истинских стваралаца Републике Српске. Било је узвишено, потресно, било је за историју. Многи представници власти Републике Српске, очигледно несвјесни тежине тренутка, пропустили су тај дан, али, слава Богу, спомен-црква је освећена и отворена и ми ћемо их увијек домаћински дочекати. Уважавајући њихове разлоге изостанка, морам нагласити да је било важно да тог осмог новембра буду на освећењу, али наша врата су увијек отворена – навео је Божовић.

Слика

Фото: Фејсбук/ Маринко Божовић

Божовић истиче да је, током вечерашњег сусрета, посебно нагласио нешто чега сви треба да будемо свјесни – „2793 имена која су исписана у спомен-цркви су, заједно са другим херојима Републике Српске, стварали и бранили границе онда када је требало“.

- За то нису добили ништа. Они који их данас „бране“ раде то искључиво због личног интереса, капитала и богаћења неколико породица Републике Српске. Све је одавно јасно. Зато, апелујем на јавност Републике Српске да се ова истинска жртва не девалвира неким лажним скуповима „граничара“, који су представнике власти вечерас довели у Источно Сарајево – истакао је он и додао:

- Наше госте сам напоменуо на раније дато обећање за изградњу гимназије. Нису коментарисали. Надајмо се да ће коначно прећи на дјела.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Istina i istina 22.11.2023. 03:24
    Sve je receno ovom izjavom.
    Vlast stiti kriminal iz sopstvenih redova pricom o srbovanju. Gotovo je! Vi ste proslost. Svaka cast na hrabrosti da im to kazes u brk!
  • Generic placeholder image
    Mladen 21.11.2023. 19:02
    Sve rečeno za ove graničari. Svi znamo gdje su bili kad je bilo najteže.
    Svaka čast gospodine Božoviću.
    Mi smo bili tu kad je bilo najteže a ovi tamo daleko ......
  • Generic placeholder image
    Предатор 21.11.2023. 17:49
    Немој више Маринко молимо те.
Повезане вијести
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 4m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    2h 53m
    1
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    15h 30m
    0
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    11h 17m
    6
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    13h 25m
    0