Božović: Istinska žrtva da se ne devalvira nekim lažnim skupovima „graničara“

20.11.2023. 20:00
3
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža, na čelu sa načelnikom Marinkom Božovićem i sveštenstvom parohije Dobrinjske, dočekala je večeras srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Cvijanovićeva i Višković su posjetili Hram Svetog Vasilija Ostroškog u ovoj opštini i Spomen-crkvu Svetog Velikomučenika Dimitrija, u kojoj su upisana imena 2.793 poginula borca, koji su dali živote za opstanak Srba na ovim prostorima.

Božović je podsjetio da je Spomen-crkva stradalim herojima Sarajevsko-romanijske regije u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu ovećana ove godine osmog novembra, na Mitrovdan, te da su, mnogi predstavnici vlasti Republike Srpske, očigledno nesvjesni težine trenutka, propustili taj dan.

- Kao kum slave imao sam tu čast da stojim pored majki, očeva, sestara, žena, djece naših jedinih i istinskih stvaralaca Republike Srpske. Bilo je uzvišeno, potresno, bilo je za istoriju. Mnogi predstavnici vlasti Republike Srpske, očigledno nesvjesni težine trenutka, propustili su taj dan, ali, slava Bogu, spomen-crkva je osvećena i otvorena i mi ćemo ih uvijek domaćinski dočekati. Uvažavajući njihove razloge izostanka, moram naglasiti da je bilo važno da tog osmog novembra budu na osvećenju, ali naša vrata su uvijek otvorena – naveo je Božović.

Slika

Foto: Fejsbuk/ Marinko Božović

Božović ističe da je, tokom večerašnjeg susreta, posebno naglasio nešto čega svi treba da budemo svjesni – „2793 imena koja su ispisana u spomen-crkvi su, zajedno sa drugim herojima Republike Srpske, stvarali i branili granice onda kada je trebalo“.

- Za to nisu dobili ništa. Oni koji ih danas „brane“ rade to isključivo zbog ličnog interesa, kapitala i bogaćenja nekoliko porodica Republike Srpske. Sve je odavno jasno. Zato, apelujem na javnost Republike Srpske da se ova istinska žrtva ne devalvira nekim lažnim skupovima „graničara“, koji su predstavnike vlasti večeras doveli u Istočno Sarajevo – istakao je on i dodao:

- Naše goste sam napomenuo na ranije dato obećanje za izgradnju gimnazije. Nisu komentarisali. Nadajmo se da će konačno preći na djela.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Istina i istina 22.11.2023. 03:24
    Sve je receno ovom izjavom.
    Vlast stiti kriminal iz sopstvenih redova pricom o srbovanju. Gotovo je! Vi ste proslost. Svaka cast na hrabrosti da im to kazes u brk!
  • Generic placeholder image
    Mladen 21.11.2023. 19:02
    Sve rečeno za ove graničari. Svi znamo gdje su bili kad je bilo najteže.
    Svaka čast gospodine Božoviću.
    Mi smo bili tu kad je bilo najteže a ovi tamo daleko ......
  • Generic placeholder image
    Predator 21.11.2023. 17:49
    Nemoj više Marinko molimo te.
Povezane vijesti
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 42m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 49m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 31m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 9m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 41m
    0