Божовић: Издвајање у корист Фонда солидарности Републике Српске је искључиво добровољно

08.04.2020. 12:35
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Издвајање у корист Фонда солидарности Републике Српске засновано је искључиво на принципу добровољности и сваки запослени доноси одлуку самостално и по својој вољи да ли ће се одрећи дијела плате и у ком износу.

Како наведено издвајање служи за санирање посљедица изазваних пандемијом корона вирусом, а имајући у виду да се на подручју општине Источна Илиџа од 14. марта 2020. године константно ради на спречавању ширења овог вируса, Општина је уплатила износ од 1.500,00 КМ у корист Фонда солидарности Републике Српске.

Поред тога, и начелник Општине Маринко Божовић одлучио је да одређени дио личног примања усмјери тамо гдје је потребно. У наредних шест мјесеци он ће се одрећи 10% од свог примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа. 

– Свакодневно комуницирам са представницима општинског Црвеног крста. Ситуација у вези са вирусом корона је погодила бројне суграђане, посебно оне који се налазе на њиховој евиденцији. Због тога, а имајући у виду да су становници Источне Илиџе мој приоритет, у наредних шест мјесеци одрећи ћу се 10% од свог личног примања у корист Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа – нагласио је начелник Божовић.

Такође, представници извршне власти Општине одлучили су да се одрекну дијела својих примања у корист Фонда солидарности и ОО ЦК Источна Илиџа. Анкета о добровољном издвајању је спроведена и међу запосленима, који су се изјаснили да дио средстава желе усмјерити у корист Фонда солидарности, а дио ка ОО ЦК Источна Илиџа.

– Како је суштина да се издвајање врши на добровољној основи, као начелник Општине могу рећи да сам поносан на своје запослене који су још једном показали солидарност – закључио је начелник Маринко Божовић.   

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    12h 40m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    9h 12m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    14h 10m
    1
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    3h 33m
    2
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    1h 43m
    0