Božović: Izdvajanje u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske je isključivo dobrovoljno

08.04.2020. 12:35
0
IZVOR: istocnailidza.net

Izdvajanje u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske zasnovano je isključivo na principu dobrovoljnosti i svaki zaposleni donosi odluku samostalno i po svojoj volji da li će se odreći dijela plate i u kom iznosu.

Kako navedeno izdvajanje služi za saniranje posljedica izazvanih pandemijom korona virusom, a imajući u vidu da se na području opštine Istočna Ilidža od 14. marta 2020. godine konstantno radi na sprečavanju širenja ovog virusa, Opština je uplatila iznos od 1.500,00 KM u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Pored toga, i načelnik Opštine Marinko Božović odlučio je da određeni dio ličnog primanja usmjeri tamo gdje je potrebno. U narednih šest mjeseci on će se odreći 10% od svog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža. 

– Svakodnevno komuniciram sa predstavnicima opštinskog Crvenog krsta. Situacija u vezi sa virusom korona je pogodila brojne sugrađane, posebno one koji se nalaze na njihovoj evidenciji. Zbog toga, a imajući u vidu da su stanovnici Istočne Ilidže moj prioritet, u narednih šest mjeseci odreći ću se 10% od svog ličnog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža – naglasio je načelnik Božović.

Takođe, predstavnici izvršne vlasti Opštine odlučili su da se odreknu dijela svojih primanja u korist Fonda solidarnosti i OO CK Istočna Ilidža. Anketa o dobrovoljnom izdvajanju je sprovedena i među zaposlenima, koji su se izjasnili da dio sredstava žele usmjeriti u korist Fonda solidarnosti, a dio ka OO CK Istočna Ilidža.

– Kako je suština da se izdvajanje vrši na dobrovoljnoj osnovi, kao načelnik Opštine mogu reći da sam ponosan na svoje zaposlene koji su još jednom pokazali solidarnost – zaključio je načelnik Marinko Božović.   

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    14h 34m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    11h 6m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    3h 37m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    5h 27m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    16h 4m
    1