Божовић: Локалне заједнице морају имати више користи од својих ресурса

13.09.2022. 13:47
0
ИЗВОР: katera.news

Носилац листе за Народну скупштину у Изборној јединици 8 Маринко Божовић поручио је са конвенције СДС-а у Хан Пијеску да се локалним заједницама у Републици Српској треба омогућити коришћење ресурсе које имају и да се средства врате тамо одакле се убирају у буџет, а не да то зависи од неког у централи.

Он је рекао да је потребно промијенити законска рјешења и извршити децентрализацију Републике Српске, а становницима Хан Пијеска и осталих локалних заједница омогућити да искористе своје ресурсе.

- То не треба, као што је сада случај, да зависи од нечије воље, да ли је неко устао на љеву, или десну ногу, него да се јасно дефинише да та средства припадају локалној заједници - јасан је Божовић.

Божовић је истакао да за СДС Хан Пијесак представља симбол промјена.

- Све што је СДС на челу са Бобаном Ђурићем урадила у протекле двије године је показатељ да се може сопственим ресурсима направити велики искорак. Све је то урађено захваљујући прије свега људима, јер људи су оно што може донијети превагу на истоку Републике Српске - додаје Божовић.

Он је поручио да исток Српске неће остати заборављен.

- Путна комуникација којом се у овом тренутку долази у Хан Пијесак је срамота за читаву Републику Српску. Актуелна власт је бар то требала урадити на адекватан начин, али није. То ће бити урађено, али то ће урадити неки други људи, који овај крај воле, који су се за њега борили и који су кроз свој ангажовање показали да живе за ову регију  и да ће се борити за њен развој - рекао је Божовић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    32m
    0
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    23h 29m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    18h 15m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    19h 30m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    20h 6m
    0